Gazete Vatan Logo

İlginç benzetme

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, değiştirilen yeni anayasayı bakın neye benzetti?

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, değiştirilen yeni anayasanın külüstür bir otobüse benzediğini, Türkiye’nin bu otobüsle bir yerlere varamayacağını söyledi. Demirtaş, "Çünkü bu otobüste ne kürtlerin ne de alevilerin oturabileceği bir koltuk yok. Gel hep beraber yeni bir otobüs alalım. Direksiyonuna yine sen geç. Gözümüz yok onda. Bu yola kürtlerin de alevilerin de oturacağı yeni bir otobüsü alıp beraber yola çıkalım." dedi.
BDP, Patnos’ta Menderes Caddesi’nde miting düzenledi. Mitinge Parti Genel Başkanı Demirtaş’ın yanı sıra bölge milletvekilleri, bölge belediye başkanları, parti meclis üyeleri ile partinin il ve ilçe başkanları katıldı. Partililere seslenen BDP Genel Başkanı Demirtaş, referandumda sandık değil de küçük kutuların yapılması gerektiğini belirterek, "Çünkü 12 Eylül’de Patnos halkı o sandığa gidip oy kullanmayacak dolayısıyla sandıklar boş kalacak." dedi. Demirtaş, 30 yıldan beri darbe ve Kenan Evren Anayasası ile yönetildiklerini dile getirerek, 30 yıldır bu halkı yok sayan asimile eden bir anayasayla yönetildiklerini söyledi. Kürtleri tanımayan bir anayasayı parti olarak tanımayacaklarını ve hiçbir şekilde destek vermeyeceklerini vurgulayan Demirtaş, bundan dolayı referandumu boykot edeceklerini kaydetti. Demirtaş, Kürtlerin tanındığı, anadilde eğitimin tanınacağı ve demokratik özerkliğin tanındığı yeni bir anayasa için mücadelelerine devam edeceklerini aktardı. Selahattin Demirtaş,"Bu anayasa kürtleri kabul etmiyorsa biz de bu anayası kabul etmiyoruz ve boykot ediyoruz." dedi.
Demirtaş, AK Parti hükümetinin 8 yıldır söz verip de sonuca varamadığı başörtüsü ve özgürlük sorununu kendi yeni anayasalarında Türkiye’ye hediye edeceklerini belirtti. Demirtaş, "Türkiye artık mevcut anayasayı kaldıramıyor ve değiştirilen yeni anayasa külüstür bir otobüse benziyor. Türkiye bu otobüsle bir yerlere varamaz. Çünkü bu otobüste ne kürtlerin ne de alevilerin oturabileceği bir koltuk yok. Bu otobüsün direksiyonuna Recep Tayyip Erdoğan oturuyor ver istikameti Kenan Evren Anayasasıdır." dedi. Demirtaş, bu otobüsün tekerleğinin patlak olduğunu ve içinin boş olduğunu savundu.

Başbakan’a seslenen Demirtaş, "Gel hep beraber yeni bir otobüs alalım. Direksiyonuna yine sen geç. Gözümüz yok onda. Bu yola kürtlerin de alevilerin de oturacağı yeni bir otobüsü alıp beraber yola çıkalım."şeklinde konuştu. Demirtaş’ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Konuşmalar sonrası BDP heyeti başka bir miting için Malazgirt ve Bulanık ilçelerine doğru yola çıktı.

Haberin Devamı