Gazete Vatan Logo

İlgi gayrimenkul danışmanlarında

Durgunlukta en çok ilgi gayrimenkul danışmanlığına gösterildi.

İlgi gayrimenkul danışmanlarında

İlk yurtdışını ofisini; ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açan ERA Gayrimenkul, Türk yatırımcıların ilgisi nedeniyle yönünü adaya çevirdi. ERA Broker kampı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcının KKTC'ye ilgisinin arttığını belirtti.

İlgi Kıbrıs’a yöneltti

Ekşioğlu, bu ilginin kendilerini Kıbrıs'ın franchise verme haklarını almaya ittiğini söyledi. KKTC’de Türkiye’den gelen yatırımcılara yılda 10-15 bin konut satmayı hedeflediklerini kaydeden Ekşioğlu, şöyle devam etti: “Kıbrıs'ta satışlara baktığımızda Türkler’inİngilizler’den sonra ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. İngilizler yılda 15-20 bin konut alırken, Türkler’in aldığı konut sayısı 3 bin civarı. Ülkede 155 bin liraya 2+1 tipi konut bulmak mümkün.”

İkinci el konut satışları artacak

Gayrimenkul danışmanlık sektörünü de değerlendiren Can Ekşioğlu, sektörün yılı yüzde 5-9 yukarıda bitirmesini beklediklerini ifade etti. Ekşioğlu “Siyasi ve ekonomik olumsuzlukların belki birinci elde durgunluk yaratıyor gibi görünse de ikinci elde tam tersi bir durum olur. Çünkü böyle durumlarda en çok franchise verdiğimiz dönemlerdir. Şu anda faal 35 ofisimiz var, 5 ofisimiz daha açılma aşamasında” dedi.

Haberin Devamı

Hedef 4-5 ofis açmak

KKTC’de mevcutta Türkler’in oturma izni olmadığını, ancak bu bununla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan ise bu konuların gündemde olmasının bölgeye olan ilgiyi artırdığının altını çizdi. Baygan “Konut fiyatları Avrupa ile kıyaslandığında gerçekten çok ucuz. Bu nedenle oturmak ya da yatırım amaçlı alınan evlerin yanı sıra yazlık evlere olan ilgiyi görüyoruz. Bu nedenle buradayız, ilk ofisimizi açtık. Hedefimiz KKTC’de 4-5 ofis açmak. Güney tarafıyla ilgili adım atmak üzere çalışmalar yapıyoruz” dedi.

2015 yılı 3. çeyrek ödüllendirme sonuçlarının da açıklandığı ve dereceye girenlerin ödül aldığı ‘campERA’ organizasyonu çerçevesinde, ERA’nın KKTC’deki ilk ofisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Tüm devler birarada

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye, Broker’larını ilk uluslararası yatırımı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir araya getirdi. ERA Avrupa Başkanı FrancoisGagnon ve ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu, ERA Koordinatörü Mustafa Baygan ve alanında uzman konuşmacıların katıldığı organizasyonda gayrimenkul danışmanlık sektörü masaya yatırıldı.

Ünlü basketbol koçu Çetin Yılmaz, Girişim Savaşçısı Berke Sarpaş ve Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Beral Fişekçi’nin de katıldığı organizasyonda gayrimenkul danışmalığının önemi, sektörün mevcut durumu, geleceği gibi konular masaya yatırılırken, ERA’nın yeniden yapılanmasıyla ilgili iletişim ve teknoloji alanındaki değişimler anlatıldı. Organizasyona yaklaşık 70 kişi katıldı.

www.emlakeki.com