Gazete Vatan Logo

İlaca babayiğit aranıyor

İlaç ithalatının 4.5 milyar dolara ulaştığını söyleyen Sanayi Bakanı Özlü, “Yerli otodaki gibi yerli ilaca da babayiğit arıyoruz” dedi.

İlaca babayiğit aranıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilaçta yerlileştirme projesinin başarıyla devam ettiğini belirterek, milli ve yerli ilaçta ‘babayiğitler’ aradıklarını söyledi. ‘Türkiye Sağlık Sanayi Zirvesi’nde konuşan Bakan Özlü, Türkiye’nin imalat sektörünü güçlendirmek ve yüksek teknolojili ürünlerin payını artırmak için 5 odak sektör belirlediklerini, kimya, ilaç sanayi, gıda sanayi, yarı iletken elektronik ürünler, makine, motorlu kara taşıtlarının Türkiye’yi geleceğe taşıyacak sanayi alanları olduğunu ifade etti.

İlaç sanayi ürünlerinin yüksek teknoloji sınıfında yer aldığına işaret eden Özlü, Türkiye ilaç sanayinde 2017’de 4.5 milyar dolar ithalat, 910 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

TÜBİTAK destekleyecek

“Türkiye olarak, artık ilaçta dışa bağımlılığı aşabileceğimize kesin olarak inanıyoruz. Bu kapsamda önemli çalışmalar yapıyoruz” diyen Özlü, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Binali Yıldırım’ın duyurduğu ilaçta yerlileştirme projemiz başarıyla devam ediyor. Nasıl ki yerli otomobil için ‘babayiğitler’ ortaya çıktıysa, yerli ilaç sanayinin ‘babayiğitleri’ de bu büyük hamle için ortaya çıkacaklar ve gereğini yapacak. Türkiye, lisanslı üretim yapan ülkelerden biri olacak. TÜBİTAK bu amaca hizmet etmeye hazır. KOSGEB çok farklı programlarla destek olmaya devam edecek. Bakanlığımız, ilaç ve tıbbi cihaz sektöründeki bütün firmalara pozitif ayrımcılık yaparak onları destekleyecek. Türk ilaç ve tıbbi cihaz sektörümüzün büyümesi ve yerlileşmesi adına bütün projeler için tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz.”

Haberin Devamı