Gazete Vatan Logo

İl dışı yer değiştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

İl dışı yer değiştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 15-21 Haziran tarihlerinde il dışı atama başvuruları tamamlanmıştı. Heyecanla beklenen il dışı yer değiştirme sonuçlarının ise bugün açıklanması bekleniyor.

İl dışı yer değiştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

İl dışı atama sonuçları bugün açıklanacak. Atama bekleyen öğretmenler sonuçları MEBBİS ve "http://ikgm.meb.gov.tr/" adreslerinden öğrenebilecek. İşte konuyla ilgili merak edilen bilgilerin ayrıntıları...

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI 2017

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme sonuçları 23 Haziran 2017 Cuma günü ilan edilecek. Öğretmenler atama sonuçlarını MEBBİS ve "http://ikgm.meb.gov.tr/" adresinden öğrenebilecekler.

Atamalar 23 Haziran 2017 tarihinde yapılacak; ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 28 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı

dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal

Haberin Devamı

edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır