Gazete Vatan Logo

İktidar ipin ucunu kaçırdı

MHP'den hükümete temel konularda uyguladığı politikalar konusunda tepki

Yaklaşan genel seçimler öncesinde MHP kanadıdan hükümete temel konularda uyguladığı politikalar konusunda tepki geldi. MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Celal Adan, iktidarın ekonomi, etnik milliyetçilik, anayasa ve Ortadoğu konularında göstermiş olduğu tavra yönelik eleştirilerini 4 madde halinde sundu. MHP’deki Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanısıra Genel Başkan Baş Danışmanlığı görevini de yürüten Adan, iktidarın söz konusu konularda sergilediği tutumu “ipin ucunu kaçırmışlık” olarak değerlendirdi. Türkiye’nin icraası bulunmayan iktidardan kurtulması gerektiğini söyleyen Adan, seçmene şu mesajları verdi.

SEYREDİYORLAR: İktidar, seçim sürecinde Türkiye’nin temel konularına ilişkin ipin ucunu kaçırmıştır. Etnik milliyetçilik yapan partinin kışkırtıcı vekilleri sokakta eylem üzerine eylemle ülkeyi gererken, iktidar olup bitenleri seyretmekten öte hiçbir şey yapmamaktadır. Demokratik açılımın bugünkü anlamı, devletin komiserine tokat atmaya kalkan, siyasi gücünü hasımlıktan almaya çalışan yaklaşımdır.

KRİZ SÜRÜYOR: İktidar ekonomide ipin ucunu kaçırmıştır. Teğet geçtiğini söylediği kriz, orta ve alt kesimlerde tüm zorluklarıyla yaşanmaktadır. iktidarın sahipleri ve etrafındakiler bu kesimlerden haberdar değildirler. Onlarla yolları, sofraları, akılları kesişmemektedir.

TARTIŞMALARDA YOKLAR: İktidar anayasa tartışmalarında ipin ucunu kaçırmıştır. Anayasayı değiştireceğini söyleyen iktidar anayasa tartışmalarında yoktur. Türkiye seçime giderken, en temel konunun anayasa olacağını söyleyen iktidarın, nasıl bir anayasa, sorusuna cevabı yoktur. Yarın iktidar halkla hangi ahitleşme üzerinden anayasayı değiştirmeye kalkacaktır?

LİBYA: İktidar Orta doğuda ipin ucunu kaçırmıştır. Libya bombalanmakta, insani trajediler yaşanmakta, iktidar ise pasif direniş pozunun ötesinde herhangi bir rol alamamaktadır. Bu mudur bölge gücü, sözü dinlenen Türkiye? Boş sözlerle uluslar arası politikanın belirlenemeyeceği ortadadır. Tüm Orta doğuda demokratikleşmeye, halkın söz ve güç sahibi olmasına sonuna kadar evet. Fakat aynı zamanda, yeni bir sömürgecilik dalgası olarak görülen bu tür müdahalelere de sonuna kadar hayır!

Haberin Devamı