Gazete Vatan Logo

İkranur Tirsi bulundu mu? Giresun Bulancak'ta kaybolan 7 yaşındaki İkranur'a ne oldu, İkranur bulundu mu?

ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın programında 27 Haziran Cumartesi günü Giresun'un Bulancak ilçesinde akşam saatlerinde kaybolan 7 yaşındaki İkranur Tirsi aranıyor. Kardeşi ve kuzeni ile oyun oynamak üzere çıktıktan sonra haber alınamayan İkranur’un ailesi Müge Anlı ve ekibinden yardım istedi. Müge Anlı ve ekibi, üzerinde çalıştığı kayıp dosyalarını, cinayete kurban giden kişileri ve kayıpların tüm yaşamını ortaya çıkararak onları bulmaya, olayları aydınlatmaya çalışıyor. Peki, İkranur Tirsi bulundu mu?

İkranur Tirsi bulundu mu? Giresun Bulancak'ta kaybolan 7 yaşındaki İkranur'a ne oldu, İkranur bulundu mu?

Müge Anlı seyirciyi ekran başına kilitleyen devam ediyor. Müge Anlı, 1.5 yaşındaki Ecrin bebeğin ardından bu kez de Giresun'un Bulancak ilçesinde kaybolan 7 yaşındaki İkranur için harekete geçti. Asayiş Timi (İz takip köpekleri ile birlikte), AKUT, AFAD ve köy halkı tarafından 106 hektar alan arandı. Peki, İkranur Tirsi bulundu mu? 30 Haziran Atv canlı yayınında Müge Anlı'da...

KAYIP İKRANUR TİRSİ BULUNDU MU?

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli Köyü'nde 27 Haziran Cumartesi günü ortadan kaybolan 7 yaşındaki İkranur Tirsi arama çalışmalarına devam ediliyordu. Malesef Giresun'un Bulancak ilçesinde kaybolan 7 yaşındaki İkra Nur Tirsi'nin cansız bedenine ulaşıldı..

AKUT Giresun Temsilcisi Dr. Cengiz Cindemir sosyal medya hesabında, "Maalesef kızımız derede öldü bulundu" paylaşımı ile olayı duyurdu.

CANSIZ BEDENİ ADAKÖY DERESİ'NDE BULUNDU

Arama çalışmalarında Jandarma Özel Harekat, AFAD, AKUT, UMKE, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine Samsun ve Trabzon’dan gelen AFAD ekipleri de katıldı. Toplamda 106 hektar alanda tarama yapıldı.

Haberin Devamı

İHA'nın haberine göre, İkranur Tirsi’yi arama çalışmaları bugün evine 4 km mesafedeki Adaköy Deresi kenarında yoğunlaşırken, küçük kızın cansız bedeni dere kenarında bulundu. Küçük kızın cansız bedeni otopsi için buradan alınarak Bulancak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

BABASI KOŞARAK GELDİ

İkranur'un cesedinin bulunduğu haberinin alınmasının ardından arama çalışmalarına katılanlar, hemen olay yerine geldi. Kızının cansız bedenine ulaşıldığı haberini alan baba Serdar Tirsi ise bölgeye koşarak geldi. Görevlilerin girişine izin vermediği acılı baba, ısrar edince olay yerine alındı. İkranur’un cansız bedeni, daha sonra ambulansla Giresun Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

VALİ ÜNLÜ'DEN AÇIKLAMA

Giresun Valisi Enver Ünlü TRT Haber'de yaptığı açıklamada, kesin ölüm sebebinin yapılan çalışmaların ardından netleşeceği bilgisini verdi. Ünlü, İkranur Tirsi'nin ailesine de başsağlığı dileğinde bulundu. Giresun Valisi Enver Ünlü, 'Ölüm sebebini şu an için bilemiyoruz. Keşke çocuğumuzu sağ salim bulabilseydik ama üzgünüz' dedi.

Haberin Devamı

İKRANUR NEDEN ÖLDÜ?

Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, İkra Nur'un cesedinin dere yatağında bulunduğunu söyledi.

Savcılık marifetiyle soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğüne dikkati çeken Tuna, "O bölgede çok yönlü arama faaliyetleri 2 gündür devam ediyordu. Olayın tüm yönleriyle soruşturması savcılığımızca devam edecek." dedi.

Tuna, gazetecilerin İkra Nur'un ölümüne ilişkin bulgularla ilgili sorusuna, "Şu saatte söyleyeceğimiz her şey soruşturmanın selametine sakınca getirebilir. Bu konularla ilgili şu an yorum yapmamız doğru değil arkadaşlar." yanıtını verdi.

Cesedin bulunduğu noktayla ilgili soru üzerine Tuna, İkra Nur'un cesedinin dere yatağında bulunduğunu anımsattı. Tuna, "Suyun içinde. Orada su derinliği çok fazla değil. Yüzeyle taban birbirine çok yakın." ifadelerini kullandı.

İKRANUR TİRSİ OLAYI

7 yaşındaki İkranur Tirsi ailesi ile birlikte babaannesini ziyaret etmek için İcilli Köyü'nün Kıran mahallesine gitmişti. Daha sonra arkadaşlarıyla oynamak için babaannesinin evinden çıkan İkranur köyün içinde harman yerine doğru gitti.

Haberin Devamı

Kardeşleri ve arkadaşları ile oynayan İkranur hayvanlara bakmaya gideceğini söyledi ve arkadaşlarına peşinden gelmemeleri için uyarıda bulundu. İkranur arkadaşlarının yanından ayrıldı ve bir daha da dönemedi.

Küçük kızın akrabası Muhammet Tirsi yatığı açıklamada; "Akşam 6 gibi burada oyun oynuyorlar. İneklere ben bakayım siz gelmeyin demiş çocuklara ısırgan yakar sizi demiş ve bu yoldan gitmiş daha da çocuktan haber yok geri dönmemiş. " açıklamasını yapı.

Amcası ve halasının oynarken gördüğü küçük kızın kaybolduğunu kimse farketmedi. Uzun bir süre ne annesi nede babası İkranur'un kaybolduğunu anlayamadı. İkranur'un annesi Nazlı Tirsi ise şu açıklamayı yaptı;

"Görümcen oynarken görmüş İkranur'u. Yanlarına gitmiş aşağıda oynuyorlarmış İkranur'un kaybolduğu yerde. Benim ortanca oğlan gelince İkranur'un küçüğü sordum "Ablan nerede?" diye o da "İneklere gitti" dedi. İkranur ineklere bakacağım amcamın yanına gideceğim demiş bende o zaman merak etmedim bunu duyunca. Akşam oldu panik oldum eşimi aramadım İkranur'un kayıp olduğunu söyledim."

Haberin Devamı

6 yaşındaki kardeşi Tuğra eve dönmüştü ama 7 yaşındaki İkranur'dan haber yoktu. Telaşlanan aile küçük kızı aramaya başladı. Kendi imkanlarıyla aramaya başlayan aile sonuç alamayınca Jandarmaya haber verdiler.