Gazete Vatan Logo

Emekliye zam ve ikramiye! Çifte müjde...

Milyonlarca emekli bekliyordu. Emeklilere çifte müjde. Emekli maaşlarına zam ve ikramiye ile ilgili çok önemli hamle. Emekliler 2020 yılının ilk ikramiyesini corona virüs nedeniyle bayram öncesinde aldı. Emekli maaşına yapılacak zamlar merak edilirken Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zam gündemde. Emekliler geçen yıldan bu yana aynı miktarda emekli ikramiyesi alıyor ve Kurban Bayramı için ödenecek ikramiyeler için artış beklentisi içinde. Emekli ikramiyeleri artacak mı? Emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak? İşte emekli ikramiyeleri ve maaşları zammı ile ilgili gelişmeler...

Emekliye zam ve ikramiye! Çifte müjde...

Milyonlarca emeklinin gözü temmuz ayında maaşlara gelecek zamlarda. Emekliler temmuz ayında çifte bayram yaşayacak. Temmuz ayı emekli için zam ayı olacak. Hem emekli maaşlarına hem de emekli ikramiyelerine zam bekleniyor. İlk olarak SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa aşan kısım kadar fark yansıtılacak. İkinci müjdeli haber ise emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zam. Uzmanlar temmuz ayında ikramiyelerde enflasyon ve yeniden değerleme artışı bekliyor. Peki, emekli ikramiyelerine ne kadar zam yapılacak? Emekli ikramiyeleri artacak mı? Emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak? İşte emekli ikramiyeleri ve maaşları zammı ile ilgili gelişmeler...

TEMMUZ AYI EMEKLİLER İÇİN ZAM AYI OLACAK

Yaklaşan Temmuz ayı, milyonlarca kişi için zam ayı olacak. SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memurlar ve memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa aşan kısım kadar fark yansıtılacak.

Haberin Devamı

Enflasyon verileri merakla izlenirken; zam oranına ilişkin ipucu, Merkez Bankası'nın Mayıs ayı beklenti anketinden geldi.

İLK 6 AYLIK ENFLASYON NE KADAR OLACAK?

Ekonomistlerle yapılan beklenti anketinde, enflasyon tahmini Mayıs ayı için yüzde 0.76, Haziran ayı için yüzde 0.45 çıktı. Bu tahmine göre; ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4.41 olarak gerçekleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 4.41 zam alırken, memurların ve memur emeklilerinin artışı ise yüzde 0.41 enflasyon farkıyla yüzde 4.41'e yükselecek.

KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Temmuz zammı yüzde 4.41 olarak gerçekleşirse; ek ödeme dahil en düşük maaş Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 784 lira 11 kuruştan bin 862 lira 79 kuruşa çıkacak.

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise en düşük aylık 2 bin 111 lira 66 kuruştan 2 bin 204 lira 78 kuruşa yükselecek. Memur emeklilerinde ise en düşük maaş 2 bin 661 lira 34 kuruştan 2 bin 778 lira 71 kuruşa ulaşacak.

Haberin Devamı

Emekliler 3 Temmuz'da kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Emekliler, halen bin lira olan bayram ikramiyesinde artış yapılmasını bekliyor. Eğer ikramiye artışı enflasyona endekslenirse, emeklilere ödenecek tutar bin 118 lira 40 kuruşa çıkacak. Yeniden değerleme artışı gelirse de ikramiye yüzde 22.58 yükselerek bin 225 lira 80 kuruşa ulaşacak.

Bu artış, dul ve yetimlerin ödemesine de yansıyacak. Ölüm aylığı oranı yüzde 50 olan kişiye 500 lira yerine 559,20 ya da 612,90 lira, yüzde 25 olana 250 lira yerine 279,60 ya da 306,45 lira ödenebilecek.