Gazete Vatan Logo

İkisi de tanıklıktan çekildi

Dört bakanla ilgili iddiaları inceleyen TBMM Komisyonu'na ifade veren eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve iş adamı Rıza Sarraf 'tanıklıktan' çekildiğini bildirdi.

Eski Bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu çalışmalarına Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başladı. AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, AK Partili Yusuf Başer ve CHP’li Ercan Cengiz’den oluşan komisyon ilk olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki dosyaları inceledi. Dosyada adı geçen tüm kişiler ifade vermek için davet edildi.

İlk Barış Güler geldi

Komisyona ilk gelen isim eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler oldu. Güler'in, CMK'nın, 'Şüpheli veya sanıkla aralarında evlatlık bağı bulunanlar tanıklıktan çekilebilir' maddesine göre tanıklıktan çekildi ve sorulara yanıt vermedi.

Sarraf da ifade vermedi

Bir süredir tedavi altında olan işadamı Rıza Sarraf da dün adliyeye geldi. Sarraf, 'Kendisi veya yakınları aleyhine tanıklıktan çekinme' başlıklı 48. maddesi kapsamında, tanıklıktan çekildi.

Haberin Devamı

Komisyonun, daha önce İranlı iş adamı Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhaneh ile 'Marina' isimli bir kadının tanıklığına başvurduğu kaydediliyor. Komisyona çağrılan 10 kişi de susma hakkını kullandı.

Takipsizlik verilmişti

17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 16 Ekim’de soruşturmayı tamamlamış aralarında İranlı işadamı Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın da bulunduğu 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vermişti. Savcı Ekrem Aydıner, takipsizlik kararının gerekçesinde, soruşturmanın yasa dışı yollarla başlatıldığını, delillerin usulsüz toplandığını, örgüte rastlanılmadığını ve suç unsurunun
oluşmadığını belirtmişti.