Gazete Vatan Logo
Magazin İkinci el lüksün adresi!

İkinci el lüksün adresi!

İkinci el lüksün adresi!

Dikkat çeken moda sitelerinden biri olan vipdolap.com, dünyaca ünlü markaların ürünlerini hızlıca satabileceğiniz ve satın alabileceğiniz bir adres. Sitede takip etmek isteyeceğiniz stiller, harika kombinler ve en uygun fırsatlar sunuluyor. Türkiye’nin ikinci el lüks alışveriş sitesini Verda Uğurlu ve Nilgün Yalman ile konuştuk.

VIPDOLAP’ın hikayesini anlatabilir misiniz?

Verda Uğurlu: Kız kardeşim 10 senenin sonunda Londra’dan dönerken kullanmadığı, dolabında bekleyen kıyafetlerinin birçoğunu internetten satmıştı. Kazancı hepimizi hayrete düşürürken, aynı siteden çok uygun bir fiyata hepimizin imrendiği çok az kullanılmış, klasik bir çanta almayı da ihmal etmemişti. Fikir böyle doğdu. 20 yıllık iki arkadaş, “Neden biz de böyle bir şey yapmayalım?” diye düşünerek, kız kardeşlerimizin de desteğini alarak VIPDOLAP’ı kurduk.

Nilgün Yalman: Birçok kadının dolabında ya zevk ya da beden değişikliği nedeniyle kullanılamamış marka kıyafetlerinin, çanta ve aksesuarlarının olduğunu düşündük. Bunları yardım amacıyla vermek isteseniz bile ihtiyaç sahipleri için anlamsız olacaktı. Yani atsanız atılmaz, verseniz verilmez. Ama satsanız satılır. Doğum sonrası ayak numaranız 2 beden büyüdüyse siz birkaç defa giydiğiniz siyah stilettonuzu ne kızınız için saklayabilir ne de bir yardım kuruluşuna verebilirsiniz. Ama sitede satıp bir benzerini alabilirsiniz ya da elde ettiğiniz kazancı ihtiyaç sahiplerinin gerçek gereksinimlerine harcayabilirsiniz. Ayrıca sitede bir “Hibe Dolabımız” var. Birçok ünlü ürünlerini buraya bağışlıyor. Fiyatları da oldukça uygun. Elde edilen geliri de yardım kuruluşlarına gönderiyoruz.

Haberin Devamı

MODA MOLASI VERİYORSUNUZ

VIPDOLAP’ta neler var, farkı ne?

Verda U: Biz VIPDOLAP’ın bir alışveriş sitesinden fazlası olmasını istedik. Günlük koşuşturmanın içinde bir moda molası olsun, sabah kahvenizi yudumlarken, öğle tatilinde, akşam dinlenirken kendi tarzınızı, kombinlerinizi paylaşıp yarışmalara katılabildiğiniz, stillerini beğendiğiniz üyeleri takip edebildiğiniz bir sosyal moda paylaşım ağı yaratmayı hedefledik.

Haberin Devamı

Bir bakıma kadınlara kaynak da sağlıyorsunuz...

Nilgün Y: Evet, atıl ürünlerden elde ettikleri kazancı diledikleri gibi kullanabilirler, isterlerse de bütçe problemi yaşamadanalışveriş yapabilirler.

Müşterilerinizin ikinci el kıyafetlere yaklaşımları nasıl?

Verda U: Türkiye’de lüks markalar yurt dışına göre çok daha pahalı. Avrupa ve Amerika’da ikinci el, yani sürdürülebilir moda kavramı oldukça yaygın. Konu moda olunca kadınlarımız da bunu hemen benimsedi. Zaten sitedeki ürünlerin birçoğu yeni veya yeni gibi.

ÜRÜN DETAYLARINI GÖNDERMELİLER

Marka ürünlere herkesin ulaşabilmesini mi sağlıyorsunuz?

Nilgün Y: İkinci el moda konusunda Türk kadınları daha da duyarlı hale geldi. Biz marka ürünlerin atıl duracaklarına, gerçekten kullanılacakları dolaplarda yer almalarını sağlıyoruz. Ayrıca dünyada az ama kaliteli, klasik, zamansız parçalara yönelen bir akım var. Kadınlarımızın da bu akımı takip ettikleri görülüyor. Dolabında onlarca polyester bluz olacağına, birkaç tane kaliteli kumaştan, kesimi düzgün bluzunun olmasını tercih ediyor. Bu aşamada da sürdürülebilir moda kavramı maliyetleri çok düşürüyor.

Haberin Devamı

Size gelen üyelerin marka ayakkabıyı satmak için nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

Verda U: Saniyeler içinde siteye üye olup, kendisine bir dolap oluşturabilir. Ürünlerinin fotoğraflarını yükleyip, satışa açabilir. “Bunlarla uğraşacak vaktim yok, ama satmak istediğim ürünüm çok” dediği noktada ürünlerini bize gönderiyor, biz kendileri adına bütün satış işlemlerini takip ediyoruz. Onlara ise kazançları ile ne yapacaklarını düşünmek kalıyor.

Ürünlerin gerçek olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz?

Nilgün Y: Üyelerimize ürünlerin fotoğraflarını yüklerken ürün detaylarını çekmelerini istiyoruz. Bir çantanın dikişlerinin düzgünlüğü, metal aksamlarının sağlamlığı gerçekliği ile ilgili bilgi veriyor. Sitemizde markaların orijinalliğinin nasıl anlaşılacağına dair ipuçları verdiğimiz detaylı bir rehberimiz var.

TÜRK MARKALARI DA BULUYORSUNUZ

Sitede ne tarz ürünler bulabiliriz?

Haberin Devamı

Verda U: VIPDOLAP.com her zevke hitap eden birçok markaların bulunabileceği bir site. Pırlantalı Chopard saatten Michael Kors günlük çantaya, Burberry trençkottan Beymen, Vakko, Silk&Cashmere gibi nadide Türk markalarına kadar uzanan çok geniş bir ürün yelpazesi var. Yeni veya az kullanılmış Zara, Mango gibi markaların ürünlerini de, çok kıymetli, orijinal bir Bvlgari saati de yüzde 80’e varan indirimlerle bulabiliyorsunuz.

Gözlemlediğiniz kadarıyla VIPDOLAP’ınnasıl bir kitlesi var?

Nilgün Y: VIPDOLAP’ın modayı, alışverişi, yeniliği seven, kaliteyi ucuza almak isteyen, parasının kıymetini bilen, elindeki imkanlarla en iyisine ulaşmayı hedefleyen, yaşı olmayan bir üye profili var.

Güvenilir olmayı nasıl sağlıyorsunuz?

Verda U: Bizim önceliğimiz VIPDOLAP’ın keyifli, kolay ama en önemlisi güvenilir bir alışveriş ortamı sağlaması. İnternet üzerinden alışveriş yaptığınızda o siteye, o ürüne güvenmek istiyorsunuz. Paranızın güvence altında olduğunu bilmek istiyorsunuz. İşte tam da bu yüzden, VIPDOLAP’tan yaptığınız her alışverişte ürün elinize geçene kadar paranızı Güvenli Havuz Hesabında saklıyor, siz ürüne onay vermeden para transferini gerçekleştirmiyoruz.

BU YIL SİYAH HAKİM OLACAK

Sitede kullanıcılara moda tüyoları da veriyor musunuz?

Verda U: Sitemize bağlı çok popüler bir moda blogumuz var. “Blog.vipdolap.com” Moda, moda trendleri ve magazin ağırlıklı blogumuzda dünyadaki en yeni ve en güncel konuları takipçilerimizle paylaşıyoruz.

2016 yılında mutlaka kadınların dolaplarında bulunması gereken parçalar sizce nelerdir?

Verda U: Bir jean ve beyaz gömlek, bir deri ceket, kaliteli bir stiletto ve klasik zamansız bir çanta olması gerekir diye düşünüyorum. İyi bir kemerin stilinize katacağı artıyı da unutmamak gerekir.

Nilgün Y: Ben siyahtan yanayım. İyi kesimli siyah bir pantolon üzerine, ipek bir gömlek her ortamda sizi sade ve şık gösterecektir. Tabii bunu aksesuarlarla dilediğinizce zenginleştirebilirsiniz. 2016 yılında da siyahın hakimiyeti sürerken, renkli bir portföy çanta ve vintage inci bir çift küpe her kadının dolabında olmalı.

Reddettiğiniz ürünler oluyor mu?

Verda U: Hijyenik nedenlerle kullanılmış plaj kıyafetlerinin sitemizde satışı yok. Ayrıca sahte ürünlerin satışını kesinlikle kabul etmiyoruz.

Kadınlara stil önerisi verecek olsanız, ne olurdu?

Verda U: Türk kadını kendine yakışanı çok iyi biliyor, ben kendi stilimi paylaşacak olursam, zamansız, klasik ayakkabı, çanta, palto, jean, gözlük ve aksesuarların olduğu, basit ama kaliteli ana parçaları sezon trendi olan daha uygun ürünlerle çeşitlendiririm. Kombinlerimi VIPDOLAP’taki dolabımda paylaşıyorum. Her sabah bugün ne giymiş diye baktığım VIPDOLAP’çılarda var.