Gazete Vatan Logo

İkinci bir minibüs daha varmış!

İstanbul Bahçelievler’de 13 Aralık’ta PKK’nın bomba yüklü minibüsü ele geçirilmişti. Zanlıların ifadesiyle ertesi gün bomba yüklenmeye hazır bir minibüsün daha bulunduğu ortaya çıktı

İkinci bir minibüs daha varmış!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonunda 13 Aralık’ta Bahçelievler’de bombalı bir araç ele geçirilmişti. PKK’nın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da Kudüs için toplandığı gün polis ve askerleri hedef alacak eylem planı, başarılı operasyon sayesinde çökertilmişti. MİT’in verdiği bilgi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin 24 saatlik takibiyle düzenlenen operasyonda PKK’lı H.D. gözaltına alındı.

Yine aynı ilçede

Minibüsteki aramada farklı ebatlarda 8 adet yangın tüpü ve 3 adet plastik kova içerisinde toplam 60 kilogram ağırlığında patlayıcı bulunmuştu. TEM polisleri, tek patlama sistemi ile kanlı eylem hazırladığındaki teröristlere yönelik operasyonlarda 19 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Soruşturmada, örgütün ikinci bir bombalı araç planı daha olduğu ortaya çıktı. Polis, o minibüsü de 14 Aralık’ta Bahçelievler, Yenibosna Merkez Mahallesi’nde park halinde buldu. Aracın bomba yüklenmek için hazır bekletildiği öne sürüldü.

11 zanlı tutuklandı

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheliden 11’i tutuklandı. Şüphelilerden 5’i hakkında adli kontrol hükmü uygulandı, 4’ü ise serbest bırakıldı.