Gazete Vatan Logo

İkinci ara tatil ne zaman? Yaz tatili 2020 ne zaman, kaç gün olacak?

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen yarıyıl tatilinin ardından bugün ders başı yapıyor. Okulların açılması ile birlikte özellikle İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu artarak devam ediyor. Okulların açılmasının ardından öğrenciler şimdi de diğer tatilin ne zaman olacağını ve okulların ne zaman kapanacağını merak ediyor. İşte o tarihler...

İkinci ara tatil ne zaman?  Yaz tatili 2020 ne zaman, kaç gün olacak?

Milyonlarca öğrenci bugün yarıyıl tatilinin bugün itibariyle sona ermesinin ardından ders başı yaptı. Öğrenciler şimdi ise okulların ne zaman tatil edileceğini merak ediyor. Öğrenciler yaz tatiline girmeden önce bir ara tatil daha yapacak.

İSTANBUL'DA TRAFİK FELÇ

Yarıyıl tatilinin bitmesiyle birlikte İstanbul'da trafik yoğunluğu da arttı. Yoğunluk sabahın erken saatlerinden itibaren kendisini göstermeye başladı.

Okulların kapanmasıyla birlikte az da olsa rahat bir nefes alan İstanbul trafiğinde yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından yeniden yoğunluk yaşanmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan yoğunluk nedeniyle sürücüler adım adım ilerlemek zorunda kaldı. Sabah saat 7.30'da yüzde elli olan trafik yoğunluğunun önümüzdeki dakikalarda daha da artması bekleniyor.

İKİ YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Haberin Devamı

YAZ TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında merak edilen soruları cevapladı.

Ara ve yaz tatillerine ilişkin bir soru üzerine Selçuk, ara tatillerin asıl sebebinin öğretmen eğitimleri olduğunu ifade etti. Ara tatillerde öğretmenlere yönelik verimli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Selçuk, "Türkiye'de 180 iş günü var. Bu Avrupa Birliği'nde 200-210 gün, Japonya'da 240 iş günü okul var. Öğrenci için 3 ay yaz tatilini şahsen uzun buluyorum. Aklınıza gelen ilk 30 ülkeyi sayın. Hiçbirisinde bu kadar uzun bir tatil yok. Azami 1,5 ay civarında tatil var. Bunun hemen sayısını artırmak da bana göre doğru değil. Türkiye'nin kaliteyi çalışıp ondan sonra bunu artırmaya doğru bir yolculuğa ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.

BU İLLERDE TATİL UZATILDI

Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle tüm okullar 10 Şubat'ta açılacak. Malatya Valiliği tarafından ”24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ-Sivrice merkezli deprem nedeniyle ilimize bağlı, Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçeleri ile birlikte Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liselerde 10 Şubat 2020 tarihine kadar eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı