Gazete Vatan Logo

İki yıldır vuran aranıyor

PKK’nın Cizre’de başlattığı hendek olaylarında keskin nişancı kurşunuyla hayatını kaybeden 10 yaşındaki Bişeng Garan soruşturmasında bir arpa boyu yol alınamadı. Aile okuyan tek kızlarının katilinin bulunması için Cumhurbaşkanına seslendi

İki yıldır vuran aranıyor

11 yaşındaki Bişeng Garan, Şırnak Cizre’nin Cudi mahallesinde henüz hayata gözlerini açarken ölümle boğuştu. Doktorlar bile umudunu kesti ‘ölecek’ dediler. Ancak annesi son bir umut diye hastane hastane gezdirdi. Diyarbakır’daki ameliyat ile kurtardı bebeğini. Aradan 10 yıl geçti Bişeng bu kez motosikletlinin çarpmasıyla hastanelik oldu. Uzun süre yoğun bakımda kalan Bişeng, yine ölüme direnip hayata tutundu.

Doktor olmak istiyordu

Ailesi o günden sonra kızlarına ayrı bir önem gösterdi. 5 kardeşi gibi eğitimsiz kalmasın diye maddi durumu kötü olan Bişeng’in eğitimi, durumu iyi olan amcası Mustafa Garan tarafından üstlenildi. Bişeng, amcasının kızları ile okula başladı. İlk okulu takdir belgeleriyle bitirdi. Amacı ise Tıp Fakültesine gidiP kendini iki kez hayata bağlayan doktorlar gibi olmaktı. Ancak olmadı. 6 Ocak tarihinde Cizre Cudi Mahallesi’nde PKK’nın kazdığı hendek bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında yaşanan çatışmalar sırasında Bişeng’in kafasına keskin nişancı kurşunu isabet etti. Bişeng apar topar hastaneye kaldırıldı. Ancak bu defa kurtarılamadı. Anne Talia’nın,”Seni bu kez kurtaramadım bebeğim” feryatları o bölgede görevli polislerin gözlerini yaşarttı. Bişeng’in ölümü sonrası ise Şırnak Emniyet Müdürlüğüne bağlı TEM Büro Amirliği soruşturma başlattı. İfadeler alınıp, raporlar hazırlandı. Ancak aradan geçen 2 yıla rağmen Bişeng’i öldüren bulunamadı. Olayın aydınlatılmasını isteyen Bişeng’in annesi Talia Garan, katilin bulunması için cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek yardım istedi.

Haberin Devamı