Gazete Vatan Logo

İki yakası bir araya geliyor

3. köprünün iki yakası bir araya geliyor.

Köprünün ışıklandırılmasıyla İstanbul Boğazı yeni bir inci kolyeye daha kavuştu. Tabliye döşenme işleminin sürdüğü Yavuz Sultan Selim köprüsünde iki yakanın otoyol ve tren yoluyla birleşmesine 648 metre kaldı.

Kedi yolu tamamlandı

Köprüde geçtiğimiz aylarda önce kuleler arasına kılavuz kablo çekilmiş, ardından iki yaka ana kablonun döşenmesinde kullanılacak (Cat Walk) kedi yolunun tamamlanmasıyla bir kez daha birleşmişti. Halen ana kablo döşenme işlemi devam ediyor. Ana taşıyıcı kablonun her iki tarafa 122’şer adet döşenecek ince çelik kablodan oluşacak. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda toplam 48 ince kablonun döşenme işleminin tamamlandı.

Öte yandan araçların ve trenlerin geçeceği çelik tabliyelerin 29’u deniz yoluyla getirilerek yerlerine yerleştirildi. İki yakanın birleşmesi için 27 tabliye daha imal edildikleri Tuzla ve Altınova tesislerinden deniz yoluyla getirilerek ana kablolara bağlanacak.
Bu arada Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi kapsamında 102 adet menfez, 6 adet alt geçit ve 1 adet üstgeçit tamamlandı. 31 viyadük, 20 altgeçit, 29 üstgeçit ve 35 menfezde ise çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında yapılan Riva ve Çamlık tünellerinde ise delme işleminin tamamlandı.

Haberin Devamı