Gazete Vatan Logo
Magazin İki ünlü oyuncunun mücadelesi

İki ünlü oyuncunun mücadelesi

Kansere yakalandıktan sonra büyük bir mücadeleyle savaşıp hastalığı yenen Yeşilçam’ın ünlü ismi Filiz Akın ve yeni nesil oyunculardan Açelya Elmas, yaşadıklarını anlattılar

Nükhet Duru’nun tv8’deki programına katılan Filiz Akın ve Açelya Elmas, kanser olduklarını öğrendikten sonra hayata nasıl bir güçle bağlandıklarını anlattılar.

Kurşun Yarası dizisi devam ederken hastalığa yakalanan ama işini bırakmayan Açelya Elmas, içki ve sigara kullanmamasına ve düzenli spor yapmasına rağmen kansere yakalandığını söyleyerek "Beni bulduğuna göre diyorum ki herkesi bulabilir" sözleriyle ekran başındakileri uyardı. İçki, sigara ve düzensiz yaşamın etkisini anlatan Elmas, "Herkes kendisine çok iyi baksın. ’Ben sigara, içki kullanmıyorum’ deyip yememezlik, uyumamazlık yapmayın. Stres ve yorgunluğa dikkat edin" diye konuştu.

Kanser olduğunu öğrendikten sonra çalışmayı bırakmayan ve hayata işiyle beraber dört elle sarılan Açelya Elmas, sette yaşadıklarını da şöyle anlattı:

ÇALIŞARAK HASTALIĞIMI YENDİM
"Hastalık psikolojisinin içine girmek istemiyorum dedim. Bugüne kadar ne yapıyordum diye düşündüm. Sette canavar gibi sabaha kadar çalışıyordum. Karar verdim yine çalışmaya. Ama sabahlara kadar çalışmak yok setten uzaklaşmak da yok. Yapımcımız Şükrü Avşar’a rica ettim ve ’beni sete geri gönderin, ortamımdan uzaklaştırmayın. Ben beni seven insanların yanında iyileşebilirim’. Bir baktım herkes yeşil ağızlıklarını takmışlar. Bir gün geldiğimde kırmızı halı seriliydi. Başka bir gün her taraf temizlenmiş, mis gibi. Yürüyememeye başladığımda kameranın yanında arkadaşlarım dururdu. Repliğimi söyleyip çıkacağım zaman kendimi bırakırdım beni tutarlardı. Bunlarla yaşadığın zaman o hastalıktan başka bir şeye dönüşüyor. Bu bir dayanışma oluyor. O bizim için savaşmamız gereken bir düşmandı. Ben sırtıma koskoca bir aileyi alarak ve gülerek mücadele ettim.

Açelya Elmas, ilik naklinin önemine değinerek, hastanelerde 4 yıl ilik bekleyen insanlar oldu. Genç oyuncu, Filiz Akın’ın da kendisine hastalığı döneminde destek olduğunu vurguladı.

Bir dönem kanserle savaşan ve hastalıkla mücadelede başarılı olan Filiz Akın da gençleri içki ve sigara konusunda uyardı.


TELEVİZYONGAZETESİ

Haberin Devamı