Gazete Vatan Logo

İki üniversitede olaylar çıktı!

Tehlikeli gerginlik...

İletişim ve Diş Hekimliği fakültelerinin bulunduğu Marmara Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi'nde saat 11.00 sıralarında karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı.


Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgaya ilk olarak üniversitenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Kavgaya daha sonra polis müdahalede bulundu. Kavga görüntüleri öğrenciler tarafından sosyal paylaşım sitelerine konuldu.

SİVAS

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı.

SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi kampusu içerisinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada 3 öğrenci ile 1 polis de yaralandı.Cumhuriyet Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada yaralı sayısı 4 olarak açıklandı. Kavgada Ozan Boran (21), Hamza Erdem(22) ve Yavuz Demir(27) ile polis memuru Serkan Metin yaralandı. Hamza Erdem ve Yavuz Demir adlı öğrencilerin bıçakla yaralandığı, Ozan Boran'ın ise darp sonucu hafif yaralandığı belirtildi. Polis memuru Serkan Metin'in ise kavga sırasında bir öğrencinin kaskla başına vurması sonucu yaralandığı belirlendi. Yaralılar ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Gerginliğin devam etmesi nedeni ile hastanenin acil servisinin önünde de önlemler alındı.

KIZLI-ERKEKLİ TEPKİSİ GÖSTERMİŞLERDİ

Cumhuriyet Üniversitesi kampusu içerisinde sabah saatlerinde doğu illerinden gelen öğrenci grupları ile ülkücü görüşteki öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Üniversitenin merkezi kafetaryası önünde toplanan öğrenciler, cumartesi günü kent merkezinde basın açıklaması yaptıktan sonra bazı arkadaşlarının ülkücüler tarafından dövüldüğünü ileri sürerek olayı protesto etti. Yaklaşık 50 kişilik grup açıklama sonrası dağılırken Fen Edebiyat Fakültesi önünde ülkücü bir grupla karşı karşıya geldi. Gruplar arasında yaşanan gerginlik kavgaya dönüştü. Kavgada 3 öğrenci ile olayları önlemeye çalışan bir polis memuru yaralandı. Üniversiteye takviye polis ekipleri sevk edildi. Polisin müdahalesi ile kavganın büyümesi engellendi. Grup cumartesi kent meydanında yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlı-erkekli evlerle ilgili sözlerine tepki göstererek döviz ve pankartlar açmıştı. Ayrıca Suriye sınırına duvar örülmesini de protesto etmişlerdi.

POLİS JAMMER KULLANDI

Üniversitede öğrenciler arasındaki gerginlik nedeni ile polis kampus içerisinde sinyal kesici jammerleri devreye sokarak, öğrencilerin bir biri ile iletişimini keserek grupların haberleşme yoluyla çoğalmasını engelledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı