Gazete Vatan Logo

İki ülkenin bayrakları gönderden indi!

TÜRKİYE ile Rusya arasında yaşanan ve giderek tırmanan uçak düşürme krizi sonrası gözlerin çevrildiği Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Ruslar tarafından yaptırılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali giriş kapısında yer alan direklerdeki Türk ve Rus bayraklarının indirilmesi dikkat çekti.

İki ülkenin bayrakları gönderden indi!

Yapımını Rus Devleti Nükleer Şirketi Rosatom’un üstlendiği Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin askıya alındığına ilişkin haberler çıkmış, daha sonra her iki ülke de projenin devam ettiğini açıklamıştı. Bölgede yapılan incelemelerde ise inşaat alanında iş makinelerinin çalıştığı görüldü. Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Mahallesi’nde yapımı devam eden santraldeki iş makinelerinin kazı çalışmaları tel örgülerle çevrili ormanlık alanda objektiflere yansıdı.

Ayrıca alanın nizamiye kapısında yaşanan hareketlilik ve iş makinelerini taşıyan TIR’ların alana girdiği görülüyor. Bölgede deniz yapıları inşaatı nedeniyle zaman zaman jandarmanın bilgisi dahilinde kontrollü hafriyat çalışmalarının yapıldığı bildirildi. Alana girerek çalışmaları görüntülemek isteyen gazeteciler nizamiye kapısından içeri alınmazken, çalışmaların devam edip etmediği yönünde sorular da cevapsız bırakıldı.

BAYRAK DİREKLERİ BOŞ

Öte yandan, giriş kapısının yanında bulunan ve daha önce iki ülkenin bayraklarının dalgalandığı gönder direklerinin de boş olduğu dikkat çekti, ancak ne zaman indirildiği sorusu yanıt bulamadı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, daha önce nükleer santralinin giriş kapısına yan yana asılan Türk ve Rus bayrağını tartışma konusu yapmış ve uygulamayı eleştirmişti.

Haberin Devamı