Gazete Vatan Logo

İki ülke sınırında çatışma! Çok sayıda ölü

Pakistan ve Afganistan sınırında çıkan çatışmalarda 7 Pakistanlı ve 1 Afgan hayatını kaybetti. Çatışmaların ardından Çaman sınır kapısı geçişlere kapatıldı.

İki ülke sınırında çatışma! Çok sayıda ölü

Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Afgan güçlerinin, sınır bölgesindeki Çaman köyünde nüfus sayım görevlilerinin güvenliğini sağlayan emniyet güçlerine ateş açtığı öne sürüldü.

Açıklamada, Pakistan askerlerinin, Afgan güçlerinin açtığı ateşe etkili bir şekilde karşılık verdiği ve iki ülke arasındaki Çaman sınır kapısının kapatıldığı belirtildi.

Çaman Hastanesinde görevli doktorlardan Muhammed Ahtar, çatışma sonucu Pakistan'da 7 kişinin öldüğünü, 29 kişinin yaralandığını açıkladı.

Afganistan'dan suçlama

Afganistan'ın Kandahar Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Zia Durani ise çatışmayı çıkaran tarafın Pakistan olduğunu ileri sürdü.

Durani, Pakistanlı "milislerin" Afganistan'a yasa dışı yollarla girmesi sonucu çatışma çıktığını iddia etti.

Kandahar Emniyet Müdürü General Abdul Razik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışma nedeniyle Afganistan'da 1 sivilin öldüğünü, 11 sınır polisinin de yaralandığını söyledi.

Razik, Çaman'daki yaklaşık bin kişinin de evlerini terk ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Kandahar’ın Spin Boldak Köyü'nde çatışmaların ara ara devam ettiği belirtildi.

Pakistan ve Afganistan sınırında Torkham ve Çaman'ın da aralarında yer aldığı 18 sınır kapısı bulunuyor.

İki ülke arasında Durand Hattı olarak adlandırılan ve 19. yüzyılda İngilizler tarafından çizilen 2 bin 400 kilometrelik sınır mevcut.

İslamabad ve Kabil yönetimleri uzun yıllardır birbirini kendi topraklarındaki militanlara göz yummakla suçluyor. Pakistan, ülkede son dönemde artan terör saldırılarının Afganistan'da faaliyet gösteren terör örgütlerinden kaynaklandığı gerekçesiyle şubat ortasından bu yana iki sınır kapısını kapalı tutuyordu. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 20 Mart’ta sınır kapılarının tekrar açılması emrini vermişti.