Gazete Vatan Logo

İki tekerleğe dört genç kurban

Sinop’un Gerze ilçesinde motosikletin devrilmesi sonucu 19 yaşındaki Meryem Aslanboğa öldü.

İki tekerleğe dört genç kurban

İzmir’in Urla ilçesinde geçen yıl yolda motosikletiyle köpeğe çarparak düşen, sinema sanatçısı Ergül Buharalı’nın kullandığı otomobilin altında kaldığı belirtilen 19 yaşındaki Oğuzhan Ateş’in yaşamını yitirmesine ilişkin davada bilirkişi raporunda, kazanın azami hızın 70 kilometre olduğu, 2 şeritli, 7 metre genişlikteki asfalt yolda meydana geldiği, yolda aydınlatma eksikliği bulunduğu belirtildi. Raporda, Ateş’in üzerinden geçerek ölümüne yol açtığı ve kazanın ardından kaçtığı ileri sürülen sinema sanatçısı Buharalı’nın (75) da ifadesinde suçlamayı kabul etmediği ve böyle bir kazaya karışmadığına dair ifadelerine de yer verildi.

Kazada hayatını kaybeden Ateş’in asli kusurlu bulunduğu raporda, otomobil sürücüsü ve yola çıkan köpeğin ise tali kusurlu olduğu kanaatine yer verildi. Bilirkişi raporuna tepki gösteren Oğuzhan Ateş’in babası Harun Ateş, “Çarpan, öldüren sürücü, nasıl tali kusurlu olur? Rapor çok haksız. Olayla hiçbir alakası yok. Bu rapor kabul edilemez. Biz rapora itiraz edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Meryem’in motosikleti devrildi...
Sinop’un Gerze ilçesinde motosikletin devrilmesi sonucu 19 yaşındaki Meryem Aslanboğa öldü. Önceki gece saat 23.30 sıralarında Dereyeri Mevkisinde motosiklet virajı alamayarak sürücünün kontrolü kaybetmesi sonucu devrildi. Motosiklette bulunan Meryem Aslanboğa olay yerinde hayatını kaybetti. Kimliği henüz belirlenemeyen sürücü ağır yaralanarak Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İstanbul’dan tatil için Gerze’ye gelen Meryem Aslanboğa ve arkadaşının kaza haberini alan yakınları hastaneye akın etti.
Ahmet de 17’sindeydi
Antalya’da kamyona arkadan çarpan motosiklet sürücüsü 17 yaşındaki Ahmet Şenol, yaşamını yitirdi. Şenol, motosikletiyle seyir halindeyken M.Y.’nin kullandığı 52 K 1323 plakalı kamyona arkadan çarptı. Başında kask olmadığı belirtilen Ahmet Şenol olay yerinde can verdi. Olay yerine gelen Şenol’un anne ve babası fenalaştı. Ahmet Şenol’un cenazesi morga konuldu. Kamyon sürücüsü M.Y. ise jandarma tarafından gözaltına alındı.
İlker’e de taksi çarptı
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında da, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Erkan Bebe’nin kullandığı plakalı taksi, ilçeye bağlı Omurtak Caddesi Lale Sokağı’nda Alper Şen yönetimindeki motosikletle çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Alper Şen ile arkasında yolcu olarak bulunan İlker İlhan yaralandı. Durumu ağır olan İlker İlhan, müdahaleye karşın hayatını kaybetti. Taksi sürücüsü Bebe, polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı