Gazete Vatan Logo

İki soru iptal bir sorunun şıkkı değişti

13 Mart’ta yapılan YGS Sınavı’nda bir fen bir matematik sorusu iptal edildi. Yine fen bilimlerindeki bir sorunun da yanıt şıkkı değişti

İki soru iptal bir sorunun şıkkı değişti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, “13 Mart 2016’da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun “A” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine karar verildi.”

Şık değiştirilmemeli soru iptal edilmeli

Kültür Temel Liseleri Fizik Bölüm Başkanı Mustafa Çavuş: “Fen branşındaki 9. sorunun soruluş şeklinde hata vardı. O nedenle iptal olması gerekiyordu, öyle de karar çıktı. Fen bilimleri testindeki 7. sorunun ise “A” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine karar verildi. Ancak 7. soruda Mete ve Arda’nın boyları arasında kesin bir ilişki verilmediğinden yere göre potansiyel enerjileri hakkında kesin bir yargıda bulunamayız. Bu nedenle hiç bir seçeneğin doğru kabul edilmemesi gerekir. Bu çelişkili durumdan dolayı bazı öğrencilerin bu sorunun cevabını işaretlemekten kaçındığını gözlemledik.”

Haberin Devamı