Gazete Vatan Logo

İki ODTÜ’lü hocayı ve bir bebeği ezdi; tahliye!

Bursa’da iki TIR’ın arasında kalan araçlarında hayatını kaybeden ODTÜ araştırma görevlisi çift Mustafa Alparslan ve 6.5 aylık hamile eşi Zişan’ın davası Yargıtay’a taşındı, ceza 12.5 yıldan 5 yıla indi ve tahliye kararı çıktı

İki ODTÜ’lü hocayı ve bir bebeği ezdi; tahliye!

Bursa’da, 2015’te meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 TIR’ın arasında ezilen otomobilde bulunan ve ODTÜ araştırma görevlisi çift 27 yaşındaki Mustafa Alparslan ile 6.5 aylık hamile eşi 29 yaşındaki Zişan Güner Alpaslan’ın ölümüne neden olan TIR şoförü 39 yaşındaki Aytekin Özdemir’e verilen 12.5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, olayın meydana geliş şekli ve taksir durumunu dikkate alarak sanığın lehine bozdu. Bunun üzerine bir kez daha hakim karşısına çıkan Aytekin Özdemir önce 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti bu cezayı sanığın iyi hal ve sabıkasız olması nedeniyle 5 yıl 10 aya indirip tahliyesine karar verdi.

‘Bebek tek torun olacaktı’

Hakkında Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan dava açılan Aytekin Özdemir’in yargılaması sırasında duruşmaya katılan Zişan Güner Aplarslan’ın ablası Nesrin Yayla’nın ağlayarak verdiği ifadede, “Bu kazada kız kardeşim Zişan ile eniştemi kaybettik. Sanıktan şikâyetçiyim. Hakim bey, ben 20 yıllık evliyim. Çocuğum olmadı. Kız kardeşim hamile idi. Doğacak bebek ailemizin tek torunu olacaktı. Bu haktan mahrum kaldık. Sanıktan davacıyım” sözleri mahkemede duygu dolu anlara neden olmuştu. Aytekin Özdemir, duruşmada yaptığı savunmada, “Trafik normal şekilde akıyordu. Minteks’in önünde bir otobüs aniden yola çıkınca, trafik yavaşladı. Önümdeki arabanın fren lambalarını gördüm. Fren yaptım ama duramadım. Ben çarpınca, vurduğum araç da önündeki kamyona çarparak, aramızda kaldı. Çok üzgünüm” dedi. Mahkeme heyeti Özdemir’e önce 15 yıl hapis cezası verdi. Ancak, hafifletici nedenler dikkate alınarak bu ceza 12.5 yıla düşürüldü.

Haberin Devamı