Gazete Vatan Logo

İki kişiyi vahşice öldürdü!

İki kişiyi vahşice öldürüp kaçan genç yakalandı

İZMİR’in Buca İlçesi’nde, iki genci pompalı tüfekle vurup öldürdüğü iddiasıyla 20 yaşındaki Mehmet Ali A., jandarmanın çalışması sonucu yakalandı. Cinayet zanlısı ifadesinin ardından adliyeye çıkarılacak.

Yayla evinde bekçilik yapan 20 yaşındaki Mehmet Ali A., geçen pazartesi günü sabah saatlerinde Buca Kaynaklar’da, yanında arkadaşları bulunan ve adı öğrenilemeyen bir kişi ile alacak konusunda tartışmaya başladı. Görgü tanıklarının iddiasına göre Mehmet Ali A., tartışmanın sonunda, ’Silahımı alıp dönüceğim. Hepinizi öldüreceğim’ diyerek ayrıldı. Saat 23.30 sıralarında, geri dönen Mehmet Ali A., Kaynaklar Merkez Meydanı’nda Atatürk Caddesi üzerindeki otobüs durağında oturan ve olayla ilgisi olmadığı belirtilen 4 kişiye yaklaşık 10 metre uzaklıktan rastgele ateş açtı.

Ne olduğunu anlayamayan 4 kişiden fırın işçisi 17 yaşındaki Kazım İnceman bacağından yaralanıp, yere düştü. Korkuya kapılan diğer 3 kişi kaçmaya başladı. Kaçanlara da ateş açan Mehmet Ali A., berber çırağı Ekrem İnceman’ı göğsüne 2 kez ateş etti. Diğer 2 genç kaçarken eli silahlı saldırgan, bu kez sürünerek yaklaşık 5 metre uzaklaşabilen Kazım İnceman’ı görünce yanına gidip başına 2 el daha ateş etti. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Mustafa Yılmaz’ın kullandığı 35 DKZ 68 plakalı Buca Kaynaklar minibüsüne de ateş açan Mehmet Ali A., ardından sağa sola da ateş ettikten sonra kaçarak izini kaybettirdi.

Başına iki kez ateş edilen 17 yaşındaki Ekrem İnceman olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan ve ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ekrem İnceman da hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Silahlı saldırgan tarafından vahşice öldürülen iki gencin amca çocuğu olduğu öğrenildi.

Cinayetten sonra Buca İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 2 kişiyi öldüren Mehmet Ali A.’nın yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, zanlının saklanabileceği yerlerde arama yaptı. Çalışmalar sonucunda Mehmet Ali A., saklandığı yer tespit edildi. Buca Kaynaklar da ormanlık alanda operasyon yapan jandarma ekipleri, çalılıklar arasında saklanan zanlıyı silahıyla birlikte yakaladı. Zanlı, gözaltına alınarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Mehmet Ali A.’nın ilk ifadesinde, "Sabah Kazım ve Ekrem İnceman ile kavga ettik. Küfür ettiler. Akşam döndüğümde onları oturken gördüm. Tekrar kavga ettik. Sinirlerime hakim olamadım" dediği öğrenildi. Mehmet Ali A.’nın jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

Haberin Devamı