Gazete Vatan Logo

İki kez ehliyeti alınan psikiyatriste gidecek!

Çakar ışık ve emniyet şeridini kullananlar 1002 lira, kırmızı ışıkta geçen ve ceple konuşanlar 235 TL para cezası ödeyecek. Spin ve drift atanlar ise 5 bin 10 lira ödeyecek, 60 gün trafikten men edilecek. İki kez ehliyeti alınan sürücü, ‘Aklı yerinde mi?’ diye psikiyatrist kontrolünden geçecek

İki kez ehliyeti alınan psikiyatriste gidecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Siren ve çakarı Mevzuatın dışında kullananlara 1002 lira ceza var. 3 defa bu şekilde yakalanması durumunda 15 gün araç trafikten men edilecek ve bu cihazlar söktürülecek” dedi.

Ak Parti’nin TBMM’ye verdiği teklifi hakkında bilgi veren Mehmet Muş abartılı egzoz, kırmızı ışık ihlali, ters şeritte hareket gibi durumlarda da cezalara artış getirildiğini kaydederek şunları söyledi: Patlama sesi çıkaran egzozlar var. Yakalanırsa 1002 lira ceza var. Ruhsata uygun hale gelinceye kadar trafiğe çıkamayacak. Ayrıca muayenesiz araçlara 235 lira idari ceza var. Kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler 235 lira para cezası ödeyecek. Ve bir yıl içinde 3 defa bunu yapanların ehliyetine 30 gün el konulması teklif edilecektir. Kırmızı ışık ihlalini birçok kez yapanların ehliyetine 60 gün el konulacak. Ehliyetine 2 veya daha fazla el konulan kişilerin tekrar ehliyetlerini almaları için psikoteknik ve psikiyatri uzmanının raporuna ihtiyaç duyulacaktır. Ters şeritten gelenlere 1002 lira para cezası var. Makas atanlar da 1002 lira para cezası ile karşı karşıya kalacak. Muş, cezalara ilişkin şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Sol şeridin ihlal edilmesi 235 lira, kamyon veya çekici tarafından ihlal edilmesi ise 1002 lira cezası getiriyor. Trafikte drift atanlar 5 bin 10 para cezası var. Bu kişilerin 60 gün ehliyetlerine el konulacak. Araçları 60 gün trafikten men edilecek. Ayrıca psikoteknik ve psikiyatri uzmanının değerlendirmesi sonucu ehliyetini geri alabilir. Geriye dönük 5 yıl içinde tekrar bir ihlal durumunda ehliyet alınırsa iptal edilecek. Bu kişiler tekrar sürücü kursuna giderek ehliyet alabilecek. Trafikte cep telefonu kullanma cezası da 235 TL.

Drone artık her an hatalı sürücünün ensesinde

SİLİVRİ Bölge Trafik ekipleri Büyükçekmece’ye bağlı Celaliye D-100 Karayolu’nda Drone ile trafik denetimi gerçekleştirdi. Trafik denetiminde kullanılan Drone görüntüsünde, kırmızı ışık ihlali, kemer takılmaması ve cep telefonla seyir halinde konuşan bazı sürücüler tespit edildi. Polisler tarafından durdurulan sürücülere para cezası kesildi.

Haberin Devamı