Gazete Vatan Logo

İki kere rekor kırdı üçüncüye hazırlanıyor

Şahan Gökbakar ve Togan Gökbakar’ın yeni filmi Recep İvedik 5, 16 Şubat’ta vizyona giriyor. Recep İvedik’e hayat veren Şahan Gökbakar, “Rekor 7,5 milyon seyirciyle dördüncü filmde ama bu onun rekoru kırar. İnşallah kendi rekorumuzu kırmanın keyfini yaşarız” diyor.

İki kere rekor kırdı üçüncüye hazırlanıyor

Recep İvedik 5’in fragmanı bile çok ilgi gördü. Ne diyorsunuz bu duruma?

Şahan Gökbakar: Seyirciler fragmana çok ilgi gösterdi. Hiçbir film fragmanının yakalayamayacağı bir sayıya ulaştı. 25 günde, 29 milyona ulaştı. Müzik klipi olsa herkes tekrar tekrar izledi ve dinledi dersiniz ama bir film fragmanının bu rakama ulaşması için de defalarca izlenmesi gerekiyor. Demek ki öyle yapmışlar çok teşekkür ediyoruz.

Gişe tahminiz nedir rekor kaç olur?

Şahan: Rekor 7,5 milyon seyirciyle dördüncü filmde ama bu onun rekoru kırar. İnşallah üçüncü kez kendi rekorumuzu kırmanın keyfini yaşarız.

Togan: Fragmanın bu kadar ilgi görmesinden dolayı çok mutlu olduk. Çok sürpriz bir gişe olabilir. Bu kadar filmden sonra edindiğim deneyim, gişenin aslında hiçbir zaman tahmin edilemeyeceği. Ama sürpriz bir rakam çıkarsa hiç şaşırmayacağımız geri dönüşler var.

Sizde gözlemlediğim bir şey var, başarınız arttıkça mütevazılığınız da artıyor farkında mısınız?

Şahan: Ne güzel söyledin çok teşekkürler. Biz neysek her zaman o olmaya çalışıyoruz. Filmler bizim işimizin bir parçası. Bugün böyle bir film yarın başka bir film olur ama önemli olan biz etrafımıza, eşimize, dostumuza aynı insan mıyız? Buna dikkat ediyoruz. Şaşalı bir hayat yaşamıyoruz bu yüzden de değişmiyoruz.

Haberin Devamı

Togan: Aslında bunun üzerine düşünmüyoruz bile. Böyle insanlarız, hayatı böyle yaşıyoruz. İşimizin getirdikleriyle kim olduğumuzu birbirinden ayırıyoruz.

Kardeş olmak film için büyük bir katkı oluyor. Beraber olduğumuz her an bir üretim hali...

Süper kahramanların arasına bir Türk karakterin girmesi hep hayalimdi

Recep İvedik’i olimpiyatlara götürmek nereden aklınıza geldi?

Şahan: Geçen sene Recep’in nerede olduğunu hayal ederken olimpiyatlar aklımda geldi. Recep orada çok komik olabilir diye düşündüm. Togan da ilginç olur deyince üzerine düşünmeye başladık derken hikaye oluşmaya başladı.

Çekimler neden Antalya’da oldu?

Şahan: Bir spor filmi olduğu için tam teşekküllü bir spor kompleksine ihtiyacımız vardı. Hem yurt dışında hem yurt içinde birkaç alternatif bulduk. Daha sonra Antalya’da bulunan Gloria Sports Arena Oteli’ni öğrendik ve tam aradığımız bir yer olduğu görünce çekimleri orada yapmaya karar verdik. Bizim için çok ideal bir yerdi.

Haberin Devamı

Kırtasiye ürünleri fikri nasıl doğdu?

Şahan: Uzun zamandır bunu yapmak aklımda vardı. Herkes çok emek verdi. Bu işle ilgilenen şirketimizde Gözde Hanım var. Biraz onun sayesinde hayata geçti. Kısıtlı sayıda da olsa en azından vizyona yetiştirdik. Belli başlı sinemalarda isteyenler bu ürünleri bulabilecek. Süper kahramanların arasına bir Türk karakterin girmesi hep hayalimdi. Sonraki hayalim ürün çeşitliliğini arttırmak. Celal Ceren 2’yi çekmek. Recep İvedik 6’yı yapmak...

Sinema ve yapımcılık kariyerinizde son nokta mı?

Togan: Ben bir yandan kendi çapımda fotoğrafçılık yapıyorum. Şahan bazen iş fikirleri geliştirip onları uyguluyor. Böyle ufak kariyercikler yaratıyoruz ki yeni bir şey deneyelim diye. Ama sinema ve yapımcılık ana mesleğimiz.

Hayallerimizin çoğunu gerçekleştirdik

Şahan: İnsanın hayalleri bitmez. Ama genel anlamda hayal ettiğim maddi manevi her şeyi yakaladım. Hayallerimin çoğunu gerçekleştirdim. Yeni hayallerim doğuyor. Şimdiki hayallerimin çoğu çocuklarımla ilgili. Onlarla ilgili hayallerimi gerçekleştireceğim.

Haberin Devamı

Togan: İnsan koyduğu hedefe ulaştıkça bir yenisini oluşturuyor. Amca olduktan sonra aileyle geçirdiğin zamanın ne kadar önemli olduğuna dair hedefler koydum. İnsan kardeşinin çocuğunu kendi çocuğu gibi seviyormuş. Bir de o çocukta bir süre sonra kardeşinizin yansımasını görüyorsunuz. Hayallerim çok fazla... Eğer hayal kurmayı bırakırsan emekli oldun demektir.

Astronomik teklifler alıyorum ama ayağım televizyona gitmiyor

Televizyona mesafeli misiniz?

Şahan: Televizyona mesafeli değilim ama açıkçası kendimi de orada görmüyorum. Çok astronomik teklifler de alıyorum ama hiçbir zaman ayağım o tarafa doğru gitmiyor. Sinema beni daha mutlu ediyor. O reyting karmaşası, stresi bana iyi gelmiyor. Bu yüzden tatlı tatlı senede bir iki film yapıp devam etme niyetindeyim.

Haberin Devamı

Togan: Hiç televizyon kariyerim olmadı. Ama Şahan’ın televizyon kariyerinden gözlemlediğim kadarıyla her hafta o stres çok yorucu oluyor. Kendinizi tükettiğiniz yorucu bir tempo. Uzun yıllar yapılacak bir şey değil. Kendi kontrolümüzde yaptığımız bir filmle daha rahatız.

Kardeş kardeş bir film çekmenin lüksü nasıl bir şey?

Togan: Bu filmlerin başarılı olmasının sebebi Şahan’ın doğaçlama oyunculuk yeteneği. Bir şey yakaladık mı onu coşturma üzerine gidiyoruz.

Şahan: Kardeş olmak film için büyük bir katkı oluyor. Beraber olduğumuz her an bir üretim. Fark etmeden bir pazar kahvaltısında yeni bir şey ortaya çıkıyor. Bu bizim için çok büyük bir avantaj.

Recep İvedik büyük bir değer

Bu film yarattığı ekonomiyle Türkiye’nin milli değeri oldu diyebilir miyiz?

Şahan: Dediğin doğru bir şey. Tam bir organizasyon oluyor. Çünkü taksiciden, mısırcıya kadar herkes bu filmi bekliyor. Binlerce insan AVM’leri, yemek yerlerini dolduruyor. Fazla izlenen filmlerden Kültür Bakanlığı‘na da bir fon gidiyor. Recep İvedik bir komedi filmi ama ülke çapında da ciddi bir değer. Bunu yapıyor olmak çok gurur verici.