Gazete Vatan Logo

İki kentimizi yağmur vurdu! Ev ve iş yerleri zarar gördü

Ankara ve Aydın'da şiddetli yağmur sebebiyle ev ve iş yerleri zarar gördü. İşte detaylar...

İki kentimizi yağmur vurdu! Ev ve iş yerleri zarar gördü

ANKARA'nın Keçiören ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Keçiören Fatih Caddesi üzerindeki çok sayıda araç arızalandı. Altgeçitlerde ve köprülerin altında oluşan su birikintisi nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

Mamakta dün meydana gelen sel felaketinin ardından bugün öğle saatlerinde de Keçiören ilçesinde etkili olan sağanak, hayatı felç etti. Yaklaşık 20 dakika boyunca etkisini sürdüren yağmur ve dolu nedeniyle zemin kattaki evleri ve işyerlerini su bastı. Birçok ana caddede ise göletler oluştu. Yollarda gölet oluşması nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, çok sayıda araç arızalandı. Araç sürücüleri, araçlarını iterek göletin içinden çıkarmaya çalıştı. İtfaiye ekiplerinin, su baskını yaşanan evlere müdahalede bulunduğu öğrenildi.



AYDIN

Aydın'da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.
Efeler ilçesi Köprülü-Veysipaşa Mahallesi'nde sağanak dolayısıyla yalnız yaşayan 63 yaşındaki Işık Han'ın evini su bastı.
Evi su altında kalan yaşlı kadın gözyaşı dökerken yardıma gelen komşuları kovalarla suyu tahliye etti.
Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri bölgeye çalışma başlattı.
Mesudiye Mahallesi'nde kuvvetli yağış ve rüzgarın etkisiyle kopan elektrik telinin çarpması sonucu Mustafa Çoban (30) isimli vatandaş ağır yaralandı.
Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çoban'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kuşadası
Kuşadası ilçesinde de sabah saatlerinde etkili olan sağanak dolayısıyla Atatürk Bulvarı, Süleyman Demirel Bulvarı'nda su birikintisi oluştu.
Bulvarda bir otomobil ile şehiriçi halk otobüsü suyun içinde kalırken kent merkezindeki birçok iş yerini su bastı.
Yağış nedeniyle Kuşadası-Selçuk ve Kuşadası-Söke karayollarında trafikte aksamalar yaşandı.

Haberin Devamı