Gazete Vatan Logo

İki gündür sallanıyoruz

Endonezya'daki deprem, ABD ve Meksika'da depremlerin meydana gelmesine neden oldu

Endonezya’da panik yaratan 8.6 şiddetindeki deprem, ABD 5.9 ve Meksika’da 7.1 büyüklüğünde depremlerin meydana gelmesine neden oldu. Pasifik Okyanusu’nda yaşanan depremlerin maddi zarara yol açtığı açıklandı.

Endonezya’da önceki gün meydana gelen 8.6 ve 8.2 büyüklüğündeki depremler, Amerika kıtasında depremleri tetikledi. ABD’nin batı yakasındaki Oregon eyaletinde 5.9 şiddetinde, Meksika açıklarında 6.2 şiddetinde depremler meydana geldi, her iki bölge depremlerden sonra gün boyu artçılarla sallandı. Amerika kıtasını sallayan ilk deprem Meksika’nın batısında yaşandı. Başkent Meksiko’da 6.2 büyüklüğündeki deprem Meksikalılar’ı sokağa döktü. Depremde ölen ya da yaralanan olmazken, bazı binalarda maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Depremden yaklaşık 10 dakika sonra 6.9 şiddetinde artçı sarsıntılar bölge halkını sokağa döktü.

5 kişi kalpten öldü

En son 20 Mart’ta 7.4 büyüklüğünde bir deprem yaşayan Meksika’daki sarsıntıdan birkaç saat sonra Portland eyaletindeki Oregon açıklarında 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Yetkililer, ABD’yi etkileyen depremin California Körfezi’nin 10 kilometre derinliğinde yaşandığını açıkladı. Öte yandan Endonezyalı yetkililer önceki gün yaşanan 8.6 ve 8.2 büyüklüğündeki depremler yüzünden 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremin en çok etkilediği Açe eyaletindeki yetkililer “Deprem yüzünden kalp krizi geçiren 5 kişi öldü. Depremden sonra sahilden kaçanlar arasında ezilenler var” açıklamasını yaptı.

Van da 4.1’le sallandı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin merkez üssünü Van Gölü olarak saptadığı deprem, saat 12.32 ’de meydana geldi. Yerin 2.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezinde de hissedildi. Deprem herhangi bir hasara neden olmadı.

Haberin Devamı