Gazete Vatan Logo

İki Fransız kadının 'barış yürüyüşü'

Fransa Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa teklifini kabul etmesine tepkiler sürerken, iki Fransız kadın İstanbul'dan İsrail'e 'Barış Yürüyüşü'ne başladı

Fransa'nın Lyon kentinde yaşayan emekli hemşire 64 yaşındaki Nicola Salva ile 70 yaşındaki konfeksiyoncu arkadaşı Mancelle Riboullet, İpek yolundan yürüyerek İsrail'e gitmek üzere yola çıktı.

Geçen perşembe yola çıkan ve uçakla İstanbul'a gelen iki Fransız kadın, sırt çantalarında ülkelerinin bayraklarıyla yürüyerek Adapazarı'na ulaştı.

İpek Yolu'nu izleyerek, yolculuklarına, D- 100 ve Adapazarı E-25 karayolundan devam eden Fransız Mancollo Riboullet ile arkadaşı Nicola Salva, yürüyüşlerini E-25 karayolu Geyve yakınlarında sürdürüyor. Yoldan geçen araç sürücülerinin de ilgisini çeken kadınlar, 'barış' için yürüdüklerini söyleyerek, hedeflerinin İpek Yolu'nu takip ederek İsrail'e gitmek olduğunu söyledi.

Dünya barışı için yola koyulduklarını söyleyen Mancelle Ribollet, "Hedefimiz 5 Aralık tarihinde İsrail'de olmak. Halk bize sıcak ilgi gösteriyor. Türk halkı, Fransız olduğumuzu bildiği halde bize tasarıyla ilgili hiçbir şey hissettirmedi. Sadece dil yüzünden iletişim kuramadığımız için zorlanıyoruz. Ucuz otellerde kalarak yolculuğumuzu sürdürüyoruz." dedi.

Haberin Devamı