Gazete Vatan Logo

İki FETÖ’cü general Almanya’ya sığındı

FETÖ’cü subaylara sığınma hakkı veren Almanya’ya iki general daha başvurdu. Dışişleri Bakanı Gabriel, sığınma hakkı nedeniyle Türkiye’nin İncirlik’teki Alman askerleriyle görüşmeye izin vermediğini öne sürdü

İki FETÖ’cü general Almanya’ya sığındı

Alman Bild gazetesi 15 Temmuz darbe girişimine adı karışan 2 Türk generalin önceki gece Frankfurt Uluslararası Havalimanı’nda Almanya’ya sığınma başvurusu yaptıklarını duyurdu. Bild gazetesi, bu kişilerin 15 Temmuz darbe girişimine dahil olduklarının düşünüldüğünü belirtti. Haberde, Türk generallerin geceyi havalimanında geçirdikten sonra sığınma başvurusunun ilk değerlendirmesinin ardından Giessen bölgesindeki geçici yerleşim merkezine (Hessische Erstaufnahmeseinrichtung) gönderildi. Alman basınına göre bu olayın Türk makamları tarafından haber alınmasının ardından Ankara, Almanya’ya misilleme yapmak için İncirlik’e Alman milletvekillerinin ziyaretini veto etti. Almanya daha önce NATO’da görevli 40 Türk subayına aileleriyle birlikte sığınma hakkı vermişti.

Gabriel’den sert çıkış

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, FETÖ’cülere sığınma hakkı verilmesi nedeniyle Türkiye’nin İncirlik’teki Alman askerlerini Alman milletvekillerinin ziyaret etmesine izin verilmediğini öne sürdü. Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Gabriel şunları söyledi: “Kim bize Alman anayasasının sağladığı sığınma hakkını dikkate almama konusunda baskı (şantaj) yapmaya kalkarsa ve milletvekillerinin Alman askerlerini ziyaret etmesine bizim politik sığınma arayanları işkence ve tutuklanmaları pahasına iade etmemiz durumunda izin verecekse, granit gibi bir Almanya ile karşılaşır. Biz böyle bir şeye geçmişte müsaade etmedik, gelecekte de etmeyiz.”

Haberin Devamı

Gabriel, İncirlik’e alternatif üs arayışında olduklarını da dile getirerek, “Sürekli Alman vatandaşları makul gerekçeler gösterilmeden tutuklanacak ve kendilerine konsolosluk desteği verilmesi engellenecekse, Alman vatandaşlarının Türkiye’den çıkışına izin verilmeyecekse ve şimdi de Alman parlamentosuna baskı yapılmaya çalışılacaksa, o zaman tahammül sınırına ulaşılmış demektir” diye konuştu.