Gazete Vatan Logo

İki farklı iPhone 8 tasarımı!

iPhone tasarımında nihayet sona yaklaşıldı. Bir Foxconn çalışanının sızdırdığı bilgiye göre Apple, iki tasarım üzerine odaklanmış durumda. Tasarımların detayları haberimizde.

İki farklı iPhone 8 tasarımı!

Apple'ın bu yıl piyasaya sürmeye hazırlandığı önemli özelliklere sahip olacak yeni iPhone'u ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. iPhone 8 ekranına yerleştireceği Touch ID sensöründen tam verim alamayan Apple'ın bu sensörü cihazın arkasına yerleştirebileceğinden daha önceki haberlerimizde belirtmiştik.

Bir Foxconn çalışanı, Apple'ın Touch ID sensörünün ekrana monte olduğu veya sensörün arka tarafta yer aldığı iki farklı tasarım üzerinde çalıştığını söylüyor. Bu iddialar doğrultusunda iDropNews sitesi yeni konseptler yayınladı. Konseptler, yeni iPhone'un aşağı yukarı neye benzeyeceğini ortaya koyuyor.

iPhone 8 için iki farklı tasarım

Foxconn'da çalışan bir kişiyi kaynak gösteren iDropNews, Apple'ın şu anda iki farklı iPhone 8 tasarımını test ettiğini, ancak üretime girme olasılığı bulunan tasarımın, ekrana entegre bir Touch ID'ye sahip, şık görünümlü bir cihaz olacağını belirtiyor.

İlk olarak yine Foxconn çalışanın sızdırdığı, Apple'ın tasarım anlayışına pek uymayan, Touch ID'nin arka tarafa alındığı tasarım gündemdeydi. Fakat Foxconn çalışanı, Apple'ın bu tasarım dışında ekrana entegre bir Touch ID barındıran tasarım üzerine yoğunlaştığını belirtiyor. Nihai tasarımın bu olacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Foxconn çalışanın sızdırdığı bilgiler bununla sınırlı değil. iDropNews raporunda, iPhone 8 OLED ekranının 4 mm'lik çok ince, kavisli bir çevreveye sahip olacağını belirtiyor. Raporda iPhone 8'in iki temas noktası bulunan büyük bir güç tuşuna sahip olacağından da bahsediliyor.
Ekrana entegre ön kamera
iDropNews'in raporunun en dikkat çeken yanı, iPhone 8'de selfie kamerasının ekrana gömülü olarak geleceği. Bununla ilgili daha önce de iddialar gelmişti. Fakat şimdiki kaynağın bir Foxconn çalışanı olması bu iddiayı biraz daha güçlendiriyor.
iDropNews, yeni bilgiler ışığında iPhone 8'in nasıl bir görünüm kazanabileceği ile ilgili yeni görüntüler yayınladı. Ekran çerçeve oranının oldukça dar olduğu, ekrana gömülü kamera ve parmak izi okuyucunun olduğu bu görseller iPhone 8 için ortaya çıkan konseptler içinde belki de en iyisi.
Kaynak: ShiftDelete

Haberin Devamı