Gazete Vatan Logo

İki bakan sevinci belediye duvarına yansıdı

Erzurum Merkez Ak Partili Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum'un yeni kabinede iki bakanıyla yer almasının oluşturduğu duyguyu dev bir afişle belediye duvarından böyle yansıttı. İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Erzurum için gurur kaynağı olduğunu yansıtan dev afiş Yakutiye Belediyesi hizmet binasının en görünür yerinden şehre yansıyor.

İki bakan sevinci belediye duvarına yansıdı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından yaptırtılarak belediye hizmet binası ön cephesine asılan devasa afişte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevlerine vurgu yapılıyor. Erzurum'un göğsünü kabarttılar ibaresinin yer aldığı dev afişte ayrıca küçük karelerle Başkan Ali Korkut'un Bakan Akdağ ve Ala ile çeşitli enstantane resimleri de yer alıyor. İlgiyle izlenen afişle ilgili görüşlerini belirten Ali Korkut, "Bu sevincimizin ve güvenimizin bir yansımasıdır" ifadesini kullanıyor.

Ali Korkut, 65. Hükümetin kabinesinde Erzurum'un iki değerli isimle yer alması, Bayburt ve Kars gibi iki komşu şehirden iki bakanın bulunması ve en önemlisi Erzincan'ın yetiştirdiği bir değerin Başbakanlık görevini üstlenmesinin Erzurum için gurur ve iftihar meselesi olduğunu söylüyor. Ali Korkut, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'a özel ilgisi ve sevgisi biliniyor' derken, Ak Partinin icraatları açısından halka en fazla dokunan iki eski bakanın yeni dönemde de ülkeye damga vurması beklentisini dile getiren Korkut, "Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, önemli hizmetlere imza atmışlardı. Bu iki isim yeni hükümette yeniden birlikteler ve inanıyoruz ki büyük hizmetlere imza atacaklar. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Yine Türkiye'de İçişleri Bakanları siyasi tarihte yer edinmezlerdi. İşte Erzurum'un bir yiğit evladı Efkan Ala, gerçek anlamda ülkeye damgasını vurdu. Ülkenin adeta sırattan geçtiği bir dönemde, kıldan ince kılıçtan keskin bir dönemde ülkenin kaderiyle oynamak isteyen bir yapıya karşı durdu, ihanete set çekti. Şimdi bir Erzurumlu olarak bunlarla gurur duymak hakkımız değil mi?" diye duygularını ifade etti.