Gazete Vatan Logo

İhtişamlı ve feminen abiyeler

2016 gece elbiselerinde, abiyelerinde özellikle kırmızı, mavi, yeşil gibi cıvıl cıvıl renkler ön plana çıkarken pudra rengi, buz mavisi, açık gri, bej gibi soft renklerde göze çarpıyor.

İhtişamlı ve feminen abiyeler

2016 abiye modelleri için tasarlanan birbirinden farklı modelleri bu yıla damga vuracağa benziyor. Bu yılın abiyeleri özellikle uzun eteklerden oluşuyor. Hanımları daha zarif daha uzun ve ince gösteren uzun etekler bu sezon çok konuşulacak. Özel gün ve geceleriniz için hazırlanan modeller istediğiniz her renkte mevcut. Ayrıca elbiseler dekolteleriyle de beğenileri üstünde toplayacak.

Feminen ve balık kesimli elbisler

Gece elbiselerinde göze çarpan detay daha feminen ve balık kesimli elbiselere bolca yer verilmesi. Bu sene daha feminen olmasının yanında daha sade detaylar öne çıkmış durumda. Dantel detaylar, uçuşan şifon kumaşlar ve ipekler bu yazın en çok kullanılan malzemeleri. Taşlanmış ipek gerek uzun elbiselerde gerekse tulumlarda çok kullanılmış ve çokta başarılı olmuş bir malzeme. Bu yazın önemli detaylarından biri de omuz dekoltesi. Omuz dekoltesi hem elbiselerde hem de gelinliklerde sıkça kullanılmış. Gece kıyafeti denince aklıma ilk gelen isimler Zuhair Murad, Elie Saab oluyor. Elie Saab’ın nakışlı tulumları, kaftan ihtişamındaki tuvaletleri bu görülmeye değer. Ayrıca siyah elbiselerde kullanılan pilise detay ve bu pilise eteklerinin üstlerinin dantelle kombinlenmesi gerçekten görülmeye değer.

Haberin Devamı

İhtişamlı güpür danteller

Bu yaz Ellie Saab’ın en önemli detayı ve koleksiyonun alt çizgisi Vintage kumaş havasındaki ihtişamlı güpür danteller. Bu ihtişamlı dantel elbiselerle takılan taçlar da bu ihtişamı bir misli kuvvetlendiriyor. Yine dantel ceketler uzun krep pantolonlarla ve şifon eteklerle kombinleniyor. 2016 abiye kıyafetlerini en renkli halleriyle gördüğümüz Met Gala bize bu moda hakkında kılavuz oldu. Beyonce Givanchy kıyafetiyle, Cindy Crawford gri metalik Balmain kıyafetiyle, Gigi Hadid Tommy Hilfiger’ıyla ve Madonna Givenchy’siyle geceye damga vuran isimlerdendi.

Renkleri özgürce kullanın

Enteresan detaylardan biri de Prada’nın alışılmışın dışında abiye kıyafetlerinde şatafata, gösterişe verdiği önem oldu. Met Gala’da bize bu yaz abiyeleri hakkında şu fikirleri verdi. Kırmızı bir gece kıyafetiyle gecenin yıldızı olabilirsiniz. Özelikle elbisenizin birde omuzu açıksa şahane olur. Ayrıca kırmızı, zümrüt yeşili, saks mavisi gibi renkleri özgürce kullanabilirsiniz. Gece kıyafetinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta her şeyde olduğu gibi burada da vücudumuza göre seçimler yapmak. Yani beden boyumuza, kilomuza ve boynumuza göre giyinmek. Mesela geniş basenler kloş veya çan eteklerle kapanabilir. Büyük göğüslü ve üstü geniş hanımlar drapelerden kaçınmalı. Gece kıyafeti demek illa abartı süs püs demek değildir.

Haberin Devamı