Gazete Vatan Logo

İhsanoğlu rakiplerine bayram sürprizi yaptı

Sabah kahvaltısında rakipleri Erdoğan ve Demirtaş’ı arayan İhsanoğlu,?Diyarbakır mitingini öven Demirtaş’a “Keşke siz de orada olsaydınız. Görüşme imkanı olurdu” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, rakipleri Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’a telefon ederek bayramlarını kutladı.

İhsanoğlu dün bayram ziyaretleri kapsamında eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Eyüp Çocuk Yuvası Müdürlüğü’ne gitti. Burada soruları yanıtlayan İhsanoğlu, şunları söyledi: “Bu sabah ailemizle birlikte sabah kahvaltısı sofrasındayken, başta sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza ve Meclis’te grubu bulunan genel başkanlara en iyi bayram dileklerimi sundum. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve ailesi ile bizi destekleyen meclis dışındaki partilerin genel başkanlarını arayarak karşılıklı bayram tebriğini yapmış bulunuyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Türkiye’nin bir bayram havası yaşamasını temenni ediyoruz.”

Demirtaş’ın İhsanoğlu’nun Diyarbakır mitingini övdüğü öğrenildi. İhsanoğlu’nan da “Keşke orada olsaydınız. Görüşme imkanı olurdu” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Bende davul zurna yok’

Konuşmasının ardından yanına yaklaşan bir vatandaşın “İsrail politikalarına karşı sizden ciddi bir kınama istiyoruz” sözlerine İhsanoğlu, “Benim bu konuda defalarca açıklamalarım oldu” diye yanıt verdi. Aynı vatandaşın “Ben duymadım” şeklindeki sözleri karşısında ise İhsanoğlu, “İsrail’in bu zülmü, tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Belki siz beni takip etmediğiniz için çok hüzünleniyor ve üzülüyorsunuz. Benim heyecanım sizinkinden daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini hayatımda çok defa gördüm. Birleşmiş Milletler’in İnsan Hakları Konseyi’nden kınama kararı çıkarttım. Ancak ben bunları yaparken sesli yapmadım. Bende davul zurna yok. Ben Gazze’ye ilk kez yardım götüren uluslararası kuruluşların başındayım. Ben bunları yaptığım halde ve son 20 günde defalarca söylememe rağmen bana karşı yalan söylüyorlar. Siz yalanları dinliyorsunuz.”

ABD’li sürpriz ziyaretçiler

İhsanoğlu’nun evinin önünden geçen 3 kadın turist, kalabalığın nedenini öğrenince, cumhurbaşkanı adayıyla tanışmak istediler. Haber verilen İhsanoğlu, ABD’li turistlerle görüşüp, fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı