Gazete Vatan Logo

İhsanoğlu'nu protesto edenlere ceza!

İZMİR’de salı akşamı cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu iftar yemeği sırasında kürtajla ilgili sözleri nedeniyle protesto etmeye çalışırken gözaltına alınan Halkevleri üyesi 3 kadına, Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira para cezası kesildi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İzmir’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bahçesinde salı günü verdiği iftar yemeğinde 3 kadın pankart açmak istedi. Halkevleri üyesi olan kadınlar görevli polisler tarafından gözaltına alınıp Alsancak Karakolu’na götürülüp, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Halkevleri üyesi kadınlar Gizem Coşkun, Seval Eskici, Evrim Çakır; Feminisit Kolektif, Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Kadın Dayanışma Derneği üyelerinin de katıldığı basın toplantısı yaparak, kendilerine karakolda Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira para cezası kesildiğini açıkladı.

Protesto sırasında orada bulunan polis, özel güvenlik görevlileri tarafından zor kullanarak dışarı çıkarılmak istenirken tartaklandıklarını öne süren Gizem Coşkun, Seval Eskici, Evrim Çakır çekilen görüntüleri avukatları ile birlikte izleyip davacı olacaklarını açıkladı. Kadınlar adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir aydan fazla az bir süre kala İhsanoğlu’nun,Taraf gazetesinden Tuğba Tekerek’e verdiği röportajda kürtaj hakkı sorusuna ’İnanç meselesi. Verilen canı, insanın alma hakkı var mıdır?’ yanıtı karşısında bizlerin, yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir konuda sessiz kalmamız beklenemezdi. Kadınlar haklarını kolay elde etmez, her türlü devlet şiddetini, erkek şiddetini, göze alarak inat ve kararlılıkla yürütülen bir mücadeledir kadın özgürlüğü mücadelesi. Bizler hiçbir hakkımızı masa başında, sandıkta kazanmadık, sokakta olduk, mücadele ettik ve kazandık. Kürtaj hakkını tartışmaya açmak, yasaklama girişimlerinde bulunmak, gericiliğin kadınlar üzerindeki en önemli denetim araçlarından birisidir. Tayyip Erdoğan’ın ’kürtaj cinayettir’ açıklamasının ardından kadın doğurganlığına ve bedenine yönelik saldırı açıklamalarında bulunan herkese karşı dün hangi cevabı verdiysek bugün de Ekmeleddin İhsanoğlu’na cevabımız aynıdır."

Haberin Devamı