Gazete Vatan Logo

İhsanoğlu: Bu vatana ihanet olurdu!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Aydın’da vatandaşlarla bir araya geldi.İhsanoğlu burada yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: Ben bu görevden kaçamazdım, işte bu vatana ihanet olurdu. Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu benim adımı ilan ettikleri zaman farklı kesimlerden gelen çok güzel tepkiler oldu.

Hatta AK Partinin içerisinden beni teşvik edenler ve bu teklifi kabul etmemi isteyenler oldu. Bu makama kendinden başkasını layık görmeyenler bu halkı tanımıyor demektir. Ben bu adaylığı kabul ederken anti tez olarak düşünmedim. Kanun meydanda, anayasa meydanda herkes bu yarışa katılsın. Biz en baştan beri bu yarışı çelebice, centilmence yapalım dedik ve sözümü eriyim, ben polemik yapmaya gelmedim. Başa kim gelirse saygı duymamız gerekir.

"SAYGIDEĞER RAKİBİMİZ DEMİRTAŞ"
Ekmeleddin İhsanoğlu, Twitter'dan Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklama yaptı. İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için şartların hukuk tarafından belirlendiğini belirterek, "Sayın Demirtaş'a Cumhurbaşkanlığı konusunda milli egemenliğimizin tecelli ettiği Yüce Meclis'in vekilleri teveccüh göstermiştir" dedi.
CHP ve MHP dahil 5 siyasi partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, mikroblog sitesi Twitter'dan açıklama yaptı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendiren İhsanoğlu'nun açıklaması şöyle: "Cumhurbaşkanlığı makamına aday olabilme şartları hukuk tarafından çizilmiştir. Sayın Demirtaş’a Cumhurbaşkanlığı konusunda milli egemenliğimizin tecelli ettiği Yüce Meclis’in vekilleri teveccüh göstermiştir. YSK’nın resmen kabul ettiği her aday bizim demokratik yarıştaki saygıdeğer rakibimizdir."

Haberin Devamı