Gazete Vatan Logo

İhramlı Cumhurbaşkanı

İşte Gül’ün merak edilen fotoğrafı...

Görevdeyken hacca giden ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’ün tavafa giderken çekilen ihramlı fotoğrafları, Twitter’da paylaşıldı

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in davetlisi olarak 13 Ekim’de Hac ibadetini yapmak için eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte İstanbul’dan Medine’ye giden Cumhurbaşkanı’nın ihramlı fotoğrafları dün Twitter’da paylaşıldı. Gül’ün yanında Suudi yetkililerle birlikte ihram içindeki fotoğrafının tavafa giderken ifade edildi. Cumhurbaşkanı önceki gün Mekke Din Hizmetleri Ateşeliği’nde Türk hacılarla bir araya gelmişti. Haccın çok büyük bir heyecan, tecrübe ve kendini gözden geçirme ve bir muhasebe meydanı olduğunu söyleyen Gül, unutulmayacak bir an ve imkanı olan herkes için bir kez gerçekleştirilmesi gereken bir ibadet olduğuna da dikkat çekmişti.

‘Herkes eşitti’

Haccın zor bir organizasyon olduğunu vurgulayan Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çok mükemmel bir şekilde organize ettiğine de işaret etmişti.Kabe’yi ilk gördüğünde hangi duada bulunduğunun sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Gül, “Onların hepsi hususi kalsın, herkesin kendi gönlünde kalsın. Buralar gösterişin olmadığı yerler. Herkes ihramdayken birbirine eşitti. Herkesin kendi hanesinde ne varsa o öne çıkıyor” demişti.



YORUM YAĞDI

‘İşte Hacı Abdullah Gül...’


Cumhurbaşkanı’nın üzerinde ihram bulunan fotoğraflarını Twitter’dan paylaşanlardan bazılarının fotoğraflara yaptığı yorumlar şöyle oldu:

- “Hacı cumhurbaşkanımız Abdullah Gül”

- “Allah Haccınızı mebrur eylesin Sayın Cumhurbaşkanımız”

- “Allah’ım sana şükürler olsun. Hac vazifesini gören bir Cumhurbaşkanımız var, Allah kabul etsin”

- “İşte sayın Cumhurbaşkanımız Hacı Abdullah Gül... Artık hem cumhurbaşkanı hem hacı...”

- “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ihramda iken... Ne laiklik elden gitti ne de irtica geldi. İranlılar bile gelmedi!

- “En Kral Abdullah yine bizim... Allah Haccını kabul etsin. Kem gözlerden korusun.

Haberin Devamı