Gazete Vatan Logo

İhracatta kilo başına 20 doları yakaladılar

UHKİB, Mart ayında yüzde 20 artışla 52.2 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. İhracat kilogram fiyatını 20 dolara kadar yükseltti

İhracatta kilo başına 20 doları yakaladılar

ULUDAĞ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Şenol Şankaya, birliğin Mart ayında yüzde 20 artışla 52.2 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

Şankaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre, ülke genelinde hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının yüzde 1.8 artışla 1 milyar 537 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, UHKİB olarak ihracatlarını yüzde 20 artırıp Türk hazır giyim ve konfeksiyon ihracatına yüzde 3’lük katkı sağladıklarını kaydetti.

İspanya’ya büyük artış

Mart ayında sektörün ürünlerini 14.52 dolardan ihraç ederken, birliğe üye firmaların ihracat kilogram fiyatını yaklaşık 20 dolara yükselttiğini aktaran Şankaya, “Türkiye’nin ihracatta hedeflediği yüksek katma değerin adresi olduk. Modaya yön veren İtalya, Fransa gibi ülkelerle yarışıyoruz” dedi.

Şankaya, şöyle devam etti: “Bayan dış giyim ihracatında görülen yüzde 9’luk, bay dış giyim ihracatında görülen yüzde 179’luk ve ev tekstili ihracatında görülen yüzde 8’lik artış, bu aydaki başarımızın meydana gelmesinde etkili olan ürün gruplarımız oldu. Mart ayında İspanya’ya yüzde 102’lik, Belçika’ya yüzde 87’lik, Fransa’ya yüzde 29’luk, Irak’a yüzde 52’lik artış yakaladık.”

Haberin Devamı