Gazete Vatan Logo

İhracat rekoru bekliyor

Ekonomi Bakanı Zeybekci, 2017’nin ihracat seferberliğinin yeniden başladığı bir yıl olacağını belirterek, “İhracat güçlü şekilde artıyor. Mart sonuna geldiğimizde yine tarihi zirveleri yakalayabiliriz” dedi

İhracat rekoru bekliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin ihracatının yükseliş içinde olduğunu belirterek, “Tüm dünyada ülkelerin ihracatı düşüyor, bizim yükseliyor” dedi.

Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) düzenlediği Türkiye-Lüksemburg İş Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Etienne Schneider ile karşılıklı görüşmelerinde yüzde 100 uyum içinde olduklarını ve bundan sonra önem verilmesi gereken alanlar konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Dünyada düşüyor

İki ülke ilişkilerinde, üzerinde yoğunlaşılacak yeni alanlar konusunda da verimli tespitlerde bulunduklarını ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

“İki ülke arasındaki 200 milyon dolarlık ticaret hacmini bugün beğenmiyoruz, düşük buluyoruz. Hakikaten de düşük ama 2001 yılında aramızdaki ticaret hacmi sıfırdı.

15 yılda sıfırdan 200 milyon dolara çıkabilmişsek... 200 milyondan da 1 milyar dolar seviyesine çıkabilmeyi çok kolay görüyorum.”

Geçen yıl muhteşem bir performans sergilendiğini ifade eden Zeybekci, dünyada ihracatın gerilediği dönemde Türkiye’nin yaşadıklarına karşın ihracatını düşürmediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Zeybekci, şöyle devam etti: “2017’yi de ihracat seferberliğinin yeniden başladığı bir yıl olarak göreceğiz, belirtileri de öyle... Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında üst üste ihracatta büyümeler yaşadık. Mart ayında da ihracatımızın güçlü şekilde arttığını göreceğiz. Mart sonuna geldiğimizde belki yine tarihi zirveleri yakalayabilecek bir beklenti içindeyiz. Türkiye için 2017 fırsatların çok daha net olarak ortaya çıktığı bir zaman dilimi olacak.”