Gazete Vatan Logo

İhracat kredisinde hedef şampiyonluk

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, bu yıl ihracatçıya 40 milyar dolar destek vereceklerini kaydederek, “Kore Eximbank’ı geçerek ihraçatçıya en fazla destek veren banka olacağız” dedi

İhracat kredisinde hedef şampiyonluk

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ihracatçıyla doğrudan çalışma projelerini erkene aldıklarını belirterek, “Bu haftadan itibaren ihracatçılarla doğrudan çalışmaya başlıyoruz” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde düzenlenen ‘İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile Kredi Garanti Fonu İş Birliği’ konulu toplantıda konuşan Yıldırım, Türk Eximbank’ın 2017’de ihracat kredisinde dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini söyledi.

Yıldırım, “2016’da 22 milyar dolar kredi, 11 milyar dolar sigorta desteği verdik. İhracatın yüzde 23’ünü destekleyerek dünya genelinde Güney Kore Eximbank’ından sonra ikinci olduk. 2017 ve sonraki yıllarda desteğimizi artırarak dünya şampiyonu olmayı hedefliyoruz. 2017’de ihracatçıya 40 milyar dolar destek vermeyi planlıyoruz. 63.4 milyar liralık aktif büyüklükle Türkiye’deki toplam ihracat kredilerinin yüzde 41.4’ünü Eximbank tek başına veriyor” diye konuştu.

Adnan Yıldırım, Türk Eximbank’ın aktif büyüklüğüne göre Türkiye’deki 52 banka içinde 11’inci olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Sermaye 10 milyara çıktı

İhracata destek olmak amacı ile sermayelerinin 10 milyar liraya çıkartıldığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Kredi Garanti Fonu’yla olan çalışmamızı Portföy Garanti Sistemi’ne dönüştürdükten sonra bu haftadan itibaren sizlerle doğrudan çalışmaya başlayacağız. Önümüzdeki yılbaşından itibaren doğrudan ihracatçıyla çalışma projemizi biz erkene aldık. İhracatçılarımız, Eximbank’ın kredilerinden portföy garanti sisteminden daha fazla faydalanabilsinler diye.”

Türk Eximbank 20 ilde şubeye ulaşacak

Amaçlarının daha çok ihracatçıyla çalışmak olduğunun altını çizen Adnan Yıldırım, Denizli şubelerini kısa süre önce hizmete açtıklarını, Bursa ve Adana şubelerinin bu ay itibarıyla hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Yıldırım daha sonra Konya, Kayseri ve Antalya’da şube açacaklarını, iş dünyasına daha hızlı vereceklerini söyledi. Yıldırım, ihracatta ilk 20 ilde şube ya da irtibat ofisleri ile ihracatçılara hizmet vermeyi amaçladıklarını ekledi.