Gazete Vatan Logo

İhmal kurbanı mı?

İki kardeş tarafından bıçaklanarak öldürülen MHP’li Belediye Başkanı ile ilgili şok gelişme

Ruhsat meselesi yüzünden iki kardeş tarafından bıçaklanarak öldürülen MHP’li Belediye Başkanı Nail Sancak’ın daha önce iki kez “Beni öldürecekler” diyerek savcılıktan koruma istediği, ancak bu talebin ciddiye alınmadığı anlaşıldı

Denizli’nin Buldan İlçesi’ne bağlı Yenicekent Beldesi Belediye Başkanı MHP’li Nail Sancak, geçtiğimiz Cuma günü ruhsat vermediği birahane işletmecisi 3 kardeşin bıçaklı saldırısında hayatını kaybetti. Yenicekent Beldesi Meydanı’ndaki kahvede meydana gelen olayda, içki ruhsatı verilmeyen Meydan Birahanesi’nin işletmecisi Mehmet Sırıkaya, 36 yaşındaki Kürşat Sırıkaya ve 25 yaşındaki Ramazan Sarıkaya kardeşler ile yanlarında çalışan 26 yaşındaki Hüseyin Aydemir, kahveye gelip Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak ile tartıştı.

Suç duyurusunda bulundu

Genç belediye başkanının ölümünün arkasında ise yine bir skandal çıktı. İddiaya göre Başkan Nail Sancak, meclis kararıyla birahenelerin belde dışına alınması kararı nedeniyle ruhsatını iptal ettiği birahane sahibi Mehmet Sarıkaya ve kardeşleri tarafından tehdit edilmeye başlandı. Bunun üzerine Sancak Buldan Cumhuriyet Savcılığı’na 20 ve 22 Ekim tarihlerinde suç duyurusunda bulundu.

Kayınbiradere de dayak

15 Ekim 2010’da Mehmet Sırakaya’nın telefon mesajlarıyla kendisine hakaret ettiğini ve ölüm tehdidi aldığını belirten Sancak “Belediye Başkanı olarak bana, aileme ve yakınlarıma, belediye meclis üyelerine, belediye personeline, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı’na ve personeline ve de tüm yakınlarımıza zarar verilecek olması ihtimalinin kuvvetle muhtemel olması nedeniyle gerekli güvenlik önlemlerinin alınması konusunda kolluk birimlerine gerekli talimatların verilmesini arz ederim” şeklinde şikayet dilekçesi verdi. Nail Sancak geçtiğimiz hafta kayınbiraderi Mesut Dinçer’in Sarıkaya kardeşler tarafından dövülerek bıçaklandığını öne sürdü. Sarıkaya kardeşlerin Dinçer’e, “Bu belediye başkanının eseri, bizden belediye başkanına mesaj, ona bu mesajı iyi anlat” dediğini belirten Sancak, can güvenliğinin olmadığını belirterek korunma talep etti. Ancak MHP’li Belediye Başkanı Sancak’ın bu talebi ciddiye alınmadı ve koruma verilmedi. Başkan Sancak’ın verdiği son şikayet dilekçesinden iki gün sonra beklenen oldu. Akşam saatlerinde kahvehanede arkadaşları ile oturan Sancak, Mehmet Sırıkaya, Kürşat Sırıkaya, Ramazan Sarıkaya kardeşler ile yanlarında çalışan Hüseyin Aydemir’in saldırısına uğradı. Kahvehaneye dalarak sandalyelerle Başkan Sancak’a saldıran Sarıkaya kardeşlerin elinde bir de bıçak vardı. Bunun üzerine belindeki ruhsatlı silahını çeken Nail Sancak havaya 3 el ateş etti. Başkanın silahından çıkan kurşunlar sonrası saldırganlar kahvehanenin dışına kaçtı ve olay yerine Jandarma geldi. Ancak Jandarma saldırganları etkisiz hale getirmek yerine başkanın silahına el koydu. Güvenlik yeterliymiş gibi davranan Jandarma ekipleri Başkan Sancak’ı kahvehanenin dışına çıkarttı. Bu sırada tekrar saldırıya geçen Mehmet Sarıkaya belinden çıktiği bıçağı Sancak’a doğru salladı. Kalbinin yakınından bıçaklanan Sancak hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Gözaltına alınan 3’ü kardeş, 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, MHP Denizli İL Başkanlığı da olaya tepki gösterdi. MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kişiler başkanın üzerine çöküp öldürüyor. Başkanın kaldırıldığı hastaneyi basıyorlar. Başkan sancak, jandarmaya güvenerek silahını teslim ediyor. Jandarma neden karşı tarafın bıçağını almamış. Büyük bir güvenlik zafiyeti yaşanmış. Bütün avukat arkadaşlarımız bu işin peşinde. Şahitler toplanıyor. Şu ana kadar 15 dolayında şahit var. Güvenlik güçleri halkın can ve mal güvenliğini sağlamak zorundadır, niçin görevlerini tam olarak yapmadılar. Hukuk çerçevesinde sorumlular hakkında gereği yapılacak. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Haberin Devamı