Gazete Vatan Logo

İHA buldu uçaklar vurdu

Van ve Hakkari kırsalında PKK’ya ait hedefler vuruldu. Milli İHA’ların tespit ettiği hedeflere düzenlenen hava harekatında savaş uçakları toplam 23 teröristi etkisiz hale getirdi

İHA buldu uçaklar vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları devam ediyor. Önceki gün Van’ın Çatak İlçesi kırsalına operasyon düzenlendi. 27 Mayıs 2017’de alınan anlık bir istihbarat sonucunda, 22.02 ile 22.28 saatleri arasında Van Çatak kırsalına, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı yapıldı. Harekat sonucu PKK’ya ait biri doçka mevzii olmak üzere üç adet silah mevzii, bir barınma alanı ve silahlı saldırı hazırlığı içinde olan 10 terörist etkisiz hâle getirildi.

İki adet DOÇKA mevzii

Önceki gün Hakkari’nin Yüksekova İlçesi İkiyaka Dağları’nın güneyinde sınır hattıda dün sabah Kuzey Irak’taki Baimeshkot Dağı bölgesinde mağara önünde insansız hava aracıyla 7 PKK’lı terörist tespit edildi. Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü’nün batısında Bemaskavi Dağı bölgesinde de açık arazide yine insansız hava aracıyla 6 PKK’lı terörist daha tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye hava harekatı yapıldı. 13 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Harekat sonucunda PKK’ya ait yedi hedef (iki mağara, iki korugan, iki adet DOÇKA mevzii, bir barınma alanı) imha edildi.

Haberin Devamı

Alanlar bloke edildi

Terör uzmanları Avaşin Basyan genel terör alanının içinde kalan Baimeshkot ve Bemaskavi dağlarında TSK’nın yoğun operasyonlar düsenlediğini belirtiyor. Türk askerinin yaklaşık 3.500 metredeki İkiyaka Dağları’nda 65 gündür teröristleri yakalamak için mücadele verdiğini belirten uzmanlar, Mehmetçiklerin dağa ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında sıcaklığın -30 derece olduğunda başladığını ifade ediyor. Şimdi İkiyaka’da ilk iftarların yapıldığı da vurgulanıyor. Uzmanlar -30 derecede başlayan sadece teröristle değil dağla kayayla karla buzla buzulla tipiyle fırtınayla yapılan mücadelenin bitmeden sürdüğüne dikkat çekiyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre TSK 3.500 metre yüksekliğindeki İkiyaka Dağlarında alan kontrolünü sağladı. PKK’nın kuracağı düzeni bozan Türk askeri hem Hakkari bölgesinde, hem de Hakkari’yi göğüsleyen Zap, Hakurk, Avaşin Basyan, Etruşi gibi terör alanlarındaki hareketleri bloke etti.

Haberin Devamı

Toplam 202 terörist

Terör uzmanı Abdullah Ağar PKK’nın bir bahar atılımı yapamasın diye askerlerin kışı dağda geçirip, bahar hareketi başlamadan 202 teröristin imha edildiğini belirtiyor. Ağar, operasyonlada bu yıl şu ana kadar Şemdinli dağlarında 18, Çukurca dağlarında 41, Yüksekova dağlarında 32, Hakkari merkezde 15, Hakkari’nin kuzey Irak tarafında 96, toplam 202 terörist etkisiz hale getirildini söylüyor.

Bir yılda 768

Terörün kilidinin asıl geçen sene Çukurca Çağlayan bölgesinde kırıldığını söyleyen Ağar, 2016 Ağustos’unda başlayan ‘Taarruz Ruhu’ döneminde Hakkari bölgesinde yapılan mücadelenin PKK’nın dağ kadroları üzerinde ürettiği etkinin çok önemli olduğunu söylüyor. PKK’nın varlık iddiasını, etkisini, propagandasını aldığı dağ kadrolarının operasyonla ciddi derecede yıpratıldığını vurguluyor. Ağar bu yıl imha edilen 202 teröristle, geçen sene Ağustos 2016’da başlayan ve sene sonunda ulaşılan 566 imha ile sadece Hakkari’de imha edilen terörist sayısı 768’e ulaştığını belirtiyor. Ağar sadece Hakkari bölgesinde ulaşılan bu sayının terörle mücadele adına stratejik olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı