Gazete Vatan Logo

İğrenç oyunu İHA’lar bozdu

Afrin’de YPG, ‘Hastane bombalandı’ diyerek dünyayı harekete geçmeye çağırdı. 2017’de İdlib’de vurulan bir hastaneden fotoğraflar kullandı. TSK sağlam hastaneyi İHA ile çekti, görüntüleyerek yalanı bozdu

İğrenç oyunu İHA’lar bozdu

Zeytin Dalı Harekatı’nın başarısızlığa uğraması için terör örgütü operasyonun başladığı ilk günden itibaren sosyal medya üzerinden ‘yalan’ propaganda taktiğini uygulamaya başladı. Önce İdlip’de, Halep’te, Filistin’de çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak altına ‘TSK çocukları, kadınları vuruyor’ yazıları ile kamuoyunun desteğini almaya çalıştı. Yalanlarına başka çatışma ortamlarında hayatını kaybeden çocukları, kadınları alet eden terör örgütünün son kullandığı konu ise ‘Afrin Hastanesi’ oldu.

Saat 09.43

Terör örgütüne ait hesaplardan dün akşam, fotoğraflar kullanılarak Afrin Hastanesi’nin TSK tarafından vurulduğu iddia edildi. Ancak yalan çok kısa sürede ortaya çıktı çünkü terör örgütünün propaganda amaçlı kullandığı fotoğrafların 2017 yılında Esad rejimi tarafından İdlip’de vurduğu hastaneye ait olduğu ortaya çıktı. Bu yalana TSK’dan da anında görüntülü yanıt geldi. TSK’nın twitter hesabından önce 11.15’te Afrin Hastanesi’nin İHA tarafından çekilen video görüntüleri yayımlandı ve şu ifadeler kullanıldı: PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerince vurulduğu iddia edilen Afrin Hastanesinin 17 Mart 2018 saat 09.43 itibariyle durumuna ait görüntü.”Bu videodan bir dakika sonra ise hastanenin fotoğrafları yine aynı adresten paylaşıldı.

Haberin Devamı