Gazete Vatan Logo

İğrenç olay! Eşine hayvan dışkısı bile yedirdi

Adana'nın İmamoğlu İlçesi'nde 27 yaşındaki eşi Fatma Ünal'ı tabancayla öldüren çiftçi 29 yaşındaki Yunus Ünal hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

4 yıl önce kaçarak evlenen Yunus-Fatma Ünal çifti arasında bir süre sonra geçimsizlik başladı. İddiaya göre Fatma Ünal, eşinden şiddet görmeye başladı. Evlilikten 2 yaşında İsmail Veli ve 1 yaşında Mehmet Kürşat adlı 2 çocuğu olan Fatma Ünal, uğradığı şiddete daha fazla dayanamayarak annesinin evine döndü. Bir süre annesinin evinde kalan Fatma Ünal, daha sonra eşinin 'Bir daha dövmeyeceğim, sana iyi davranacağım' sözlerine inanarak tekrar eve döndü. İlk başlarda iyi davranan Yunus Ünal, daha sonra eşine şiddet uygulamaya devam etti. Eşinin ağır hakaretlerine de maruz kalan Fatma Ünal, son olarak 3 Temmuz'da dövülünce çocuklarını alıp annesinin evine döndü. Eşinin eve dönmesi için araya koyduğu aile ve akrabalarına 'Geri dönmeyeceğim' diyen Fatma Ünal, boşanma davası açması için akrabaları olan Avukat Mustafa Özkozanoğlu'nun yanına gitti.

HAYVAN DIŞKISI YEDİRMİŞ

Avukat Özkozanoğlu'na 10 Temmuz'da vekalet veren Fatma Ünal, evlendikleri günden bu yana yaşadıkları şiddeti de anlattı. Ünal, eşi Yunus Ünal'ın her şeyi bahane ederek kendisini dövdüğünü, ilk çocuğunu normal doğumla dünyaya getirmesine rağmen yediği dayaktan dolayı ikinci çocuğun karnına yapıştığını ve bu nedenle de sezaryen ile doğum yapmak zorunda kaldığını anlattı. Eşinin yağmurlu havalarda dışarı çıkartıp ıslattıktan sonra dövdüğünü, dövdükten sonra 4-5 gün bir odaya hapsedip başkalarıyla görüşmesini engellediğini belirten Fatma Ünal, Yunus Ünal'ın daha da ileriye giderek kendisine ve çocuklarına zorla hayvan dışkısı yedirdiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

ANNESİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Avukat Mustafa Özkozanoğlu, Fatma Ünal'ın anlattıklarını not alıp boşanma davası açmak için hazırlıklara başlarken, eşini dönmesi için bir türlü ikna edemeyen Yunus Ünal, 19 Temmuz'da kayınpederinin evine gitti. Mutfağa giren Ünal, iftar için yemek hazırlayan eşi Fatma Ünal'a annesi Şerife Şermet'in gözleri önünde belinden çıkardığı ruhsatlı tabancasıyla peş peşe ateş etti. Fatma Ünal olay yerinde yaşamını yitirirken, Yunus Ünal evden ayrılıp jandarmaya giderek teslim oldu.

Haberin Devamı

İDDİANAME TAMAMLANDI

Yunus Ünal, Cumhuriyet Savcısında verdiği ifadesinde olay günü eve gittiğinde eşiyle konuşup eve dönmek için ikna ettiğini ancak kayınvalidesinin kendisine tokat attığını, bunun üzerine de eşi Fatma Ünal'ın dönmekten vazgeçerek kendisine, "Adam olsan böyle olmazdı. Bir sürü sevgilim vardı, o kadar kişi arasından ben seni seçtim" dediğini, bunun üzerine tabancayla ateş ettiğini söyledi. Fatma Ünal'ın annesi Şerife Şermet ise ifadesinde damadının hiçbir şey demeden eliyle kendisini kenara doğru itekleyip kızına ateş ettiğini ileri sürdü. Yunus Ünal sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı iddianamesini tamamladı. Savcı, Yunus Ünal hakkında 'Yakın akrabaya karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.