Gazete Vatan Logo

İğneden sonra ölen kuaförün eşi, hastaneyi suçladı

Konya’da boğaz enfeksiyonu nedeniyle gittiği özel hastanede iğne yaptırdıktan sonra evinde ölü bulunan kuaför Mustafa Can’ın (35) eşi Burcu Can, hastane çalışanlarını suçlayıp, ihmal olduğunu ileri sürdü.

İğneden sonra  ölen kuaförün eşi,  hastaneyi suçladı

Eşinin, sağlık ocağında reçetesine yazılan iğneyi yaptırmak için hastaneye gittiğini ifade eden Can, “Sağlık ocağı iğne yapmadığı için özel hastaneye gidip iğneyi yaptırdı. Eşimin önceden bir rahatsızlığı yoktu. İhmal olduğunu düşünüyorum” dedi. Özel Büyükşehir Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Yazar da Mustafa Can’ın ölümüyle ilgili hastane çalışanlarının herhangi bir ihmali olmadığını belirtti.

9 yıllık evli olan Burcu Can, “Eşimin önceden bir rahatsızlığı yoktu. Eşimin ölümünde ihmal olduğunu düşünüyorum. İğnenin onu sıkıştırdığını, kalbini etkilediğini düşünüyorum’’ diye konuştu.5 yaşındaki oğlu Buğra’nın kendisine sesli mesaj gönderdiğini ve bunun üzerine eve gittiğini belirtti. Burcu Can, “En son saat 12.30’da görüştük. Ondan sonra bir daha görüşmedik. Oğlum babasıyla kalmıştı. Saat 16.00 gibi oğlum sesli mesaj atmış bana. ‘Anne, babam dondu’ diye. Apar topar aradım oğlumu, babanı çağır, dedim. ‘Babamdan ses gelmiyor anne’ dedi. Koşa koşa eve gittim. Yerde sırtüstü, boğazı şişmiş, morarmış halde yatıyordu. Sağlık ekiplerini çağırdım.

Haberin Devamı

Öleli 2 saat olmuş, dediler. Ben tamamen ihmal olduğunu düşünüyorum” dedi. Burcu Can, Adli Tıp’tan gelecek ölüm raporunun ardından gerekli yerlere sorumlular hakkında şikayette bulunacağını söyledi. Olayın ardından harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, Mustafa Can’ın ölümünde hastane görevlilerinin ihmali olup olmadığını belirlemek için soruşturma başlattı.