Gazete Vatan Logo

İğne hasta etti

Nezle olduğu için hastaneye giden M.S. yapılan iğne sonucu bacağında his kaybına uğradı

Nezle olup hastaneye giden M.S. yapılan iğne sonucunda bacağında siyatik sinir zedelenmesi oluştu ve bacağında büyük oranda his kaybına uğradı.

Yaşadığı sağlık problemi sonrası hastaneyi suçlayan şikayetçi konuyu yargıya taşıdı.

Şikayetvar’a gelen şikayete göre; İzmir Şifa Hastanesi’ne nezle rahatsızlığı için giden M.S.’ye iğne yapıldı ve şikayet bundan sonra başladı. İğne yapılır yapılmaz bacağında his kaybı yaşayan şikayetçi yapılan iğne sonucu siyatik sinir zedelenmesi yaşadığını kaydetti.

Sıcağı Hissetmeyince Ayağı Yandı

Yapılan iğne sonucunda bacağında oluşan his kaybı nedeni ile ayağını ısıtırken ayağında ikinci derecede yanık oluşan M.S. yaşadığı üzücü olayı şöyle aktardı:

“Nezle rahatsızlığım nedeni ile İzmir Şifa Hastanesine başvurdum. Orda öncelikle acilde uzman doktor olmadığı için dahiliye bölümüne sevk ettiler. Dahiliye doktoru muayene ettikten sonra bana reçete ve bir kağıt verdi. Acile gidip iğne olmam gerektiğini söyledi. Acile gittim kolumdan serum taktılar. Serumla birlikte iki iğneyi seruma dahil ettiler. Sonra bir iğneyi de hemşire kalçadan vuracağını söyledi. İğneyi kalçaya batırır batırmaz bacağımda müthiş bir yanma ve anında his kaybı oluştu. Hemşire iğnenin içindeki bütün sıvıyı enjekte etti. Bacağımı o anda hissetmez oldum. Zaten o andan sonra hiçbir hemşire veya doktor başımda değildi. Serum bittikten sonra gelip bana gidebilirsiniz dediler. Ben de gidemeyeceğimi ve bacağımı hissetmediğimi söyledim. Sonra benim bacağımdaki his kaybına inanmayıp nöroloji doktoru çağırdılar. O muayene etti. Muayene şekli de şu şekilde oldu. Yanan bir çakmağı ayağımın altına tutmak, iğne batırmak, kalem ucunu ayak altına sürtmek gibi. Sonra dedi ki ‘En fazla bir yıla kadar iyileşirsin’ Ben de aynı gün İzmir Ege Üniversitesi Araştırma Hastanesine başvurdum. Onlar yapılan inceleme ve tetkik sonucunda iğne yapılırken siyatik sinirde zarar oluşması sonucuyla bana 3 ay istirahat ve kontrol ve arkasından tekrar 3 ay istirahat ve kontrol verdiler. Avukata başvurup dava açmasını söyledim ve vekalet verdim. 4 ay oldu hala savcılık inceleme yapıyor. Ayağımı ısıtırken fazla sıcaklığa maruz bırakmışım. His kaybı olduğu için şu anda ayağımın altında 2. derece yanık var. Acı hissetmiyorum. Bileğimi oynatamıyorum. Ayak parmaklarım hareket etmiyor. 6 aydır maddi ve manevi olarak uğradığım zarar sonucunda psikolojik olarak da rahatsız oldum. Yürürken dengemi sağlamakta zorlanıyorum.”

Haberin Devamı