Gazete Vatan Logo

İftarda okunacak dualar hangileridir? 2018 iftar duası...

İftarda okunacak dualar hangileridir? Sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in iftarını açarken okuduğu duayı da haberimizde derledik. İşte iftar duası...

İftarda okunacak dualar hangileridir? 2018 iftar duası...

2018 yılı Ramazan ayı geldi çattı. Ramazan orucunun başlamasıyla birlikte iftarda okunacak dualar da merak edilmey başlandı. İftar yapılırken yani oruç açılırken okunabilecek pek çok dua vardır, işte bunlardan bazıları...

İFTARDA OKUNACAK DUALAR

-Arapçası: Bismillhi vel hamdü lillâhi, allâhümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym.
Türkçe Anlamı: Allahım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım. Ancak Sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tesbih ederim. Allahım Benden kabul buyur. Çünkü Sen işiten ve bilensin.

-Arapçası:Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve alarızkıke eftartü veli savmel ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li makaddemtü vema ahhertü.”
Türkçe Anlamı: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.”

-Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'İn iftarını açarken okuduğu dua:

Haberin Devamı

Arapçası: "Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü."

Türkçe anlamı: Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.