Gazete Vatan Logo

İflasın eşiğindeki moda devi Mexx ‘Türk’ oldu!

Aralık’ta iflasını isteyen Mexx’i Eroğlu Holding aldı. Uluslararası pazarlarda Loft ve Colin’s markalarına Mexx’i ekleyen Eroğlu’nun hedefi Türkiye’de 5 yılda 100 mağaza, 1 milyar TL ciro.

EROĞLU Holding, 2014 yılı sonunda iflas ettiğini açıklayan Hollanda menşeli moda devi Mexx’i satın aldı. Eroğlu Holding, Türkiye’de ve uluslararası pazarda bugüne kadar Loft ve Colin’s markalarıyla sürdürdüğü faaliyetlerini Mexx ile güçlendirmeyi ve büyütmeyi hedefliyor. Mexx kadın, erkek ve çocuklara kıyafet ve aksesuar için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Markanın çanta, eşarp, parfüm ve gözlük koleksiyonları dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor.

Büyük potansiyeli var

Mexx’i satın almanın, Türkiye’yi dünya moda liginde temsil etmek ve uluslararası moda perakendeciliği alanında Eroğlu’nun iddiasını artırmak için çok önemli bir adım olduğunu belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “56 ülkede 500 mağaza, 5 bin satış noktası, 6 bin çalışanı ve 1.2 milyar euroluk ciro kapasitesiyle Mexx, bizim için büyük bir potansiyel barındırıyor. Colin’s ve Loft’la 38 ülkede yakaladığımız başarıyı Mexx’le daha da öteye taşıyacağız. Mexx gibi bir moda devini markamız yapmak, hem ülkemiz hem holdingimiz adına gurur verici bir gelişmedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 yılda 100 mağaza

Mexx’in hedef kitlesiyle çok değerli bir bağ kurmuş ve önemli başarılara imza atmış büyük bir marka olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Mexx’in bugüne kadar oluşturduğu birikimi korumak ve markanın özüne sadık kalarak büyümesini ve gelişmesini sağlamak en büyük hedefimiz. Mexx’in uluslararası moda sektöründeki varlığına güç katacak deneyime ve birikime sahip bir grubuz. Bunun Mexx adına büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz” dedi.

Mexx’le Türkiye’de 5 yıl içinde 100 mağaza açmayı ve 1 milyar TL ciro yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Nurettin Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Mexx sadece uluslararası pazardaki operasyonlarımızı güçlendirmekle kalmayacak holdingimizin, bugüne kadar Loft ve Colin’s markalarıyla faaliyet gösterdiği Türk moda pazarındaki varlığını da derinleştirecek.”

25 Türk şirketi 10 milyon euro batırdı

MEXX’İN iflas etmesi, sigorta yaptırmayan Türk tekstilcisini vurdu. 10 milyon euro batıran 25 şirket, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye kadar gitti. Dönemin Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, Mexx’in iflas kararıyla 25’in üzerinde ihracatçının kendilerine başvurarak destek talep ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Mexx, 1986’da Hollanda Amsterdam’da kuruldu. 2001’de tasarımcı Liz Claiborne şirketi 264 milyon dolara aldı. 2011 yılında ise ABD’li The Gores Group’a 85 milyon dolara satıldı. Eroğlu ile imzalar ise dün atıldı.