Gazete Vatan Logo

İfade ve delil toplanıyor!

Soma’daki maden faciasını soruşturmakla görevlendirilen Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, kendi imzasıyla bir açıklama yaptı. Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaya el koyduğunu anlatan Şahiner, “Olay hakkında Soma’da görevli başta Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı olmak üzere halen görevli olan tüm Cumhuriyet Savcılarımız tarafından soruşturma süratli bir şekilde devam etmektedir” dedi.

Üçlü bilirkişi heyet

Şahiner, mağdur kişilerin, tanıkların ifadelerinin savcılar tarafından alınmaya başlandığını, jandarma ve polisin de delilleri topladığını, hepsi profesör olan maden mühendisi, elektrik mühendisi ve iş güvenliği uzmanlarından oluşan üçlü bilirkişi heyetinin olay yerinde savcı eşliğinde delil tespiti çalışması yaptığını anlattı.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı: “Kazanın meydana geliş sebebinin hiçbir kuşkuya mahal bırakmayacak şekilde belirlenebilmesi için çalışmaların Soma’da görevli olan tüm Cumhuriyet Savcıları tarafından sürdürüldüğü, olayın faili veya faillerinin tespiti, kazanın sebebinin tespiti, kusur durumunun tespiti hususunda adli yönden gereken tüm çalışmaların olay yeri ve çevresinde Soma’da görevli tüm Cumhuriyet Savcıları tarafından sürdürüldüğü, adli inceleme ve soruşturmanın en kısa sürede tamamlanarak yasal anlamda Soma’da görevli Cumhuriyet Savcıları tarafından gereğinin yapılacağı kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

HSYK’dan 28 savcı

Ayrıca, HSYK 1. Dairesi 284 kişinin öldüğü facia ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında otopsi işlemleri için ilk olarak çevre il ve ilçelerden 20 savcıyı görevlendirdi. Ölü sayısının artmasıyla Daire, 8 savcıyı daha görevlendirdi.

Haberin Devamı