Gazete Vatan Logo

İETT şoförünün ihmaline 1 yıl hapis

İstanbul Okmeydanı’nda kapı kapatmadan hareket edip 6 yaşındaki Serap Ermiş’in düşmesine neden olan otobüs şoförü Ahmet Y. hakkında 1 yıla kadar hapis istendi.

İETT şoförünün ihmaline 1 yıl hapis

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde durağa gelmeden yolcu indiren İETT şoförü bu sırada yolcu almaya başladı. 6 yaşındaki Serap Seher Ermiş’i annesi Fatma Ermiş otobüse bindirdi. Ancak anne Ermiş otobüse binemeden İETT şoförü hareket etti. Kapı açık şekilde hareket eden belediye otobüsü bir süre böyle ilerlerken, annesinin otobüse binmediği fark eden küçük Serap panikleyince otobüsten düştü. Küçük kız yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Şoför tam kusurlu

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık hazırladığı iddianamesinde küçük kızın olay neticesinde ağır yaralandığı belirterek alınan bilirkişi raporunda yaşı küçük 6 yaşındaki Ermiş’in bir kusuru bulunmadığı, şüpheli şoförün ise 1. derece tam kusurlu bulunduğu anlatıldı. Savcılık otobüs şoförü Ahmet Y. hakkında “taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.