Gazete Vatan Logo

İdlib'te sivillere saldırdılar! 8 ölü, 80 yaralı

İdlib'te muhaliflerin kontrolündeki Han Şeyhun ilçesi ve Kefr Teharim beldesine yönelik saldırılarda 8 sivil hayatını kaybetti, 80 kişi yaralandı

İdlib'te sivillere saldırdılar! 8 ölü, 80 yaralı

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde muhaliflerin denetimindeki Han Şeyhun ve Kefr Teharim beldesine yönelik hava saldırılarında 8 sivil yaşamını yitirdi.

İdlib'teki sivil savunma yetkilisi Ömer Ulvan'dan alınan bilgiye göre, Han Şeyhun ve Kefr Teharim'e yönelik bombardımanda 8 sivil öldü, 80 sivil de yaralandı.

Ulvan, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Kefr Teharim beldesinde meclis binasını bombaladığını, burada 3 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

Sivil savunma yetkilisi Ulvan, "Rus savaş uçaklarının Han Şeyhun ilçesinde yerleşim yerini hedef aldı. Bombardımanda 5 kişi yaşamını yitirdi, 80 kişi de yaralandı" dedi.

- Rusya, Halep'teki insani molayı sonlandırdı

Diğer yandan Halep'te hava saldırılarına "insani mola" verdiğini açıklayan Rusya, molayı sonlandırarak kente yönelik hava saldırılarına yeniden başladı.

AA muhabirinin ÖSO'unun Halep'teki saha komutanı Mahmud Ebu Esed'den aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçakları Halep'te muhaliflerle çatışan Suriye ordusuna hava desteği vermeye başladı.

Haberin Devamı

Ebu Esed, "Rus jetleri, rejim birliklerinin saldırdığı 1070 Konutlar bölgesinde Esed güçlerine hava desteği veriyor." diye konuştu.

Rusya, geçen pazartesi, kendi hava kuvvetlerinin ve Esed güçlerinin hava saldırılarını, Halep'in rejim kuşatması altındaki doğu kısmından, sivillerin tahliyesi ve silahlı grupların İdlib'e doğru şehri terk etmeleri için 20 Ekim'de TSİ 08.00-16.00 arasında "insani mola vereceğini" açıklamıştı. Bu süre daha sonra bugüne kadar uzatılmıştı.