Gazete Vatan Logo

İdlib’e 3 ülke 29 gözlem noktası kurdu

Suriye’deki iç karışıklığın çözümü için Türkiye, Rusya ve İran’ın garantörlüğünde başlatılan Astana görüşmelerinde alınan kararlar hayata geçiriliyor.

İdlib’e 3 ülke  29 gözlem noktası kurdu

Son olarak 4 çatışmasızlık alanından biri olarak kabul edilen ; Türkiye, Rusya ve İran gözlem noktaları tamamlandı. İdlib sınır hattı boyunca Türkiye 12, Rusya 10, İran ise 7 gözlem noktası kurarak ortamının oluşması çalışmalara başladı.

Ortak merkez

3 ülke tarafından 29 gözlem noktası kurulurken; çıkabilecek sorunlara karşı da “irtibat koordinasyon merkezi” de oluşturuldu. Bu merkeze rejim ihlalleri, askeri eylemleri sona erdirilmesi için bilgi alışverişi sağlanıyor. Ayrıca oluşabilecek ihtilaflı durumlar için de önlemler alınıyor. Yetkililer güvenlik noktalarının hayata geçmesiyle birlikte kısa süre içinde işbirliğinin artırılarak hayatın normale dönmesi için çalışılacağına dikkat çekiyor.

Rusya’dan açıklama

Gözlem noktalarıyla ilgili olarak Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy tarafından bir açıklama yapıldı. Rudskoy, Garantör ülkelerin askerlerinin görev yaptığı sınır hatları boyunca gözlem noktaları kurma çalışmaları tamamlandığını ve istihbarat değişimi yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı