Gazete Vatan Logo

İdlib’de ÖSO’ya takviye yapıldı

Esad rejiminin Rusya desteğiyle operasyona hazırlandığı İdlib’deki Özgür Suriye Ordusu’na Türkiye’den mühimmat sevkiyatının artırıldığını bildiren Reuters, TSK’nın 12 gözlem noktasındaki varlığının da kuvvetlendirildiğini yazdı

İdlib’de ÖSO’ya takviye yapıldı

Uluslararası haber ajansı Reuters’ın Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) komutanlara dayandırdığı haberine göre, Türk hükümeti Esad rejiminin Türkiye sınırında yer alan İdlib’e yönelik olası bir askeri harekat düzenlemesi ihtimaline karşı bölgedeki muhaliflere silah sevkiyatını artırdı. Haberde, Türk yetkililerle yakın bir ilişki içerisinde olduğu belirtilen ancak adı açıklanmayan bir ÖSO komutanının “Onlar uzun soluklu bir savaş için Türk ordusunun desteğini taahhüt ettiler” dediği aktarıldı. Son günlerde Türkiye’den Suriye’ye büyük miktarla halinde silah ve mühimmat girdiğini belirten komutan, “silah tedarikinin savaşın uzamasına izin vereceğini ve yıpratma harbi sırasında malzemelerinin tükenmemesine olanak sağlayacağını” belirtti.

Reuters’a konuşan başka bir ÖSO komutanı ise Türkiye’nin bölgeye yeni bir cephane daha götürdüğünü ifade etti ve “Türkler, onları uzun bir süre idare edecek kadar mühimmat olmasından emin olmak istiyor” dedi. Reuters haberinde konuyla ilgili Türk yetkililere erişemediklerini belirtti. ÖSO’lu komutanlar, 7 Haziran’da Türkiye, Rusya ve İran liderleri arasında gerçekleşen Tahran Zirvesi’nden sonra Türkiye’nin İdlib’e daha fazla silah ve mühimmat gönderdiğini aktardı.

Haberin Devamı

12 gözlem noktası

Reuters ayrıca Türkiye’nin İdlib’de kurduğu 12 gözlem noktasına mühimmat ve asker sevkiyatı yaptığını ve buradaki varlığını güçlendirdiğini belirtti.

Türkiye, 2011’de başlayan savaşta Suriye’nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek veriyor ve bu birliklerle, Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı adında Suriye’nin içinde iki operasyon yürüttü. İdlib’de kontrolün bir kısmı El Kaide’nin eski kolu olan Nusra cephesi ile bağlantılı Tahrir Heyet Şam (HTŞ) örgütünde olmakla birlikte diğer kısmı da Türkiye’nin desteklediği ve çoğunluğunu ÖSO’nun oluşturduğu Suriye Ulusal

Kurtuluş Cephesi bulunuyor.

Muhalifler: Geri adım yok!
Her türlü askeri harekata karşı hazırlık yapan ÖSO gruplarının bir araya gelişiyle oluşturulan Milli Ordu kurmayları, rejimin İdlib’e saldırısına asla sessiz kalmayacaklarını söylüyor. Milli Ordu’ya bağlı 2’nci Kolordu 2’nci Tümen Komutan Yardımcısı Yarbay Ahmed Halil, kendilerinin rejimin saldırılarına asla sessiz kalmayacaklarını söyledi. Yarbay Halil, “Şu anda 30 bin kişilik silahlı ordumuz bulunuyor. Sürekli olarak da eğitime aldığımız askerlerimiz ile kadromuzu genişletiyoruz. Ordumuz askerleri, rejim tarafından gelecek en küçük saldırıya anında karşılık verecek ve cevapsız bırakmayacak şekilde konumlandı. Asla rejime boyun eğmeyeceğiz ve İdlibe yapılacak saldırı sonrası rejimin bulunduğu tüm alanları ateş altına alacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı